Sweet Christmas! Er komt géén derde seizoen Luke Cage

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sweet Christmas! Er komt géén derde seizoen Luke Cage

Sweet Christmas! Er komt géén derde seizoen Luke Cage

|
|

Laatste update:

Marvel’s Luke Cage krijgt géén derde seizoen! Marvel en Netflix trekken de stekker uit ‘Power Man’, zo meldt Deadline. Het nieuws komt een week nadat een andere Marvel-show, Iron Fist, in de prullenbak verdween.

Naar verluidt waren er ‘verschillen in creatief inzicht’ tussen de makers enerzijds, en Marvel en Netflix anderzijds. Het derde seizoen werd al geschreven, en het contract van hoofdrolspeler Mike Colter loopt nog steeds. Mogelijk speelde er ook een zakelijk geschil tussen Marvel en Netflix onderling.

Er wordt gefluisterd dat Netflix minder geld wilde steken in de dure serie, waar ze geen eigenaar van zijn. De Marvel-series (Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, etc.) waren erg belangrijk voor Netflix, als een soort ‘flagship’-titels, maar beginnen nu wel erg veel te kosten.

Luke Cage in superheldenduet?

Toen Iron Fist er vorige week mee kapte, dachten sommige fans al dat we het personage terug zouden zien in een derde seizoen van Luke Cage. De twee superhelden beleefden in de comics regelmatig avonturen, onder de naam ‘Heroes For Hire’.

Het stopzetten van Luke Cage zóu een opstapje kunnen zijn naar een gezamenlijke serie, maar als de informatie over de verzuurde houding tussen Marvel en Netflix klopt, dan vrezen we het ergste. Disney wil volgend jaar een eigen streamingdienst beginnen, dus mogelijk proberen ze hun merken langzaam maar zeker weer onder één dak te brengen. Hoewel… Finn Jones (Iron Fist) reageerde met deze post op het nieuws… Zou het?

Hoewel Luke Cage, Iron Fist en The Defenders geen vervolg meer krijgen, werken Marvel en Netflix (vooralsnog) wel door aan de andere superheldenseries. Jessica Jones krijgt een derde seizoen, en The Punisher sowieso een tweede. Of Daredevil na het derde seizoen, dat gisteren online kwam, verdergaat is nog niet bekend.

Foto: David Lee/Netflix

Lees verder