• Nieuws

Finn Jones bedankt fans; heeft Iron Fist tóch nog een toekomst?

Finn Jones bedankt fans; heeft Iron Fist tóch nog een toekomst?

Gisteren werd bekend dat de Marvel-serie Iron Fist niet meer terugkeert op Netflix. De hoofdrolspelers hebben op hun ontslag gereageerd, en... er gloort hoop voor fans!

Netflix en Marvel Television annuleerden de superheldenserie Iron Fist gisteren. De mystieke kungfu-krijger vormde de zwakste schakel in het rijtje van Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en The Punisher. Het eerste seizoen was niet veel soeps, en het tweede (dat een stuk beter was) kon de serie blijkbaar niet meer redden.

Finn Jones (Danny Rand/Iron Fist) en Jessica Henwick (Colleen Wing) reageerden via Instagram op het nieuws.

Finn Jones bedankt fans; heeft Iron Fist tóch nog een toekomst?

Henwick bedankte alle Marvel-fans en haar collega’s bij Iron Fist, Luke Cage en The Defenders.

Finn Jones bedankt fans; heeft Iron Fist tóch nog een toekomst?

Jones deed hetzelfde, maar meent ook dat ‘elk einde een nieuw begin’ betekent. Of dit gewoon een loze kreet is die hij bij zijn tante op Facebook zag staan, of dat er meer aan de hand is, is nog niet bekend.

Volgens geruchten zou Iron Fist kunnen verhuizen naar Disney’s nieuwe streamplatform, Disney Play, dat volgend jaar live gaat in de Verenigde Staten. Een andere mogelijkheid is dat de mystieke Iron Fist wordt samengevoegd met Luke Cage.

Kunstgreep

In de comics trokken deze helden regelmatig met elkaar op, onder de titel Power Man & Iron Fist en Heroes For Hire. Deze twee helden hadden eerst hun eigen strips, maar toen hun populariteit daalde werden ze tot één team gecombineerd. Mogelijk willen Marvel en Netflix dit trucje nog wel een keer proberen.

Het lot van Iron Fist is dus nog een beetje onduidelijk. Van zijn collega-Defender Daredevil zien we binnenkort wél meer. Op vrijdag 19 oktober begint de ‘man zonder angst’ aan zijn derde seizoen.