Mowgli gaat in première op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mowgli gaat in première op Netflix

Mowgli gaat in première op Netflix

|
|

Laatste update:

De nieuwe Jungle Book-film Mowgli zal volgend jaar op Netflix in première gaan. Studio Warner Bros zou het regiedebuut van Andy Serkis eigenlijk in oktober in de bioscopen uitbrengen.

Verrassend duister

De eerste trailer verscheen in mei en zag er zeker indrukwekkend uit. Natuurlijk ligt de reusachtige succesvolle Jungle Book-film van Jon Favreau uit 2016 nog vers in het geheugen, maar de versie van Serkis beloofde verrassend duister te worden. En misschien iets te duister wat Warner Bros betreft, dat de film nu van de hand doet en naar Netflix doorschuift.

Stemmencast vol sterren

Mowgli leek absoluut één van de grote films van dit najaar te worden; de film heeft immers een stemmencast vol sterren. Wat te denken van Christian Bale als zwarte panter Bagheera, Benedict Cumberbatch als tijger Shere Kahn, en Cate Blanchett als Kaa de slang? Natuurlijk speelt motion capture-koning Serkis zelf ook een grote rol. Nadat hij eerder al op overtuigende wijze Gollum, King Kong en aapmens Caesar vertolkte gaat hij zich nu wagen aan Baloo de beer.

Slecht teken?

Op zich is het niet echt een goede teken dat een film die zo'n grote blockbuster had moeten worden naar Netflix verhuist. Dit jaar heeft de streamingdienst al drie keer eerder films uitgebracht die voor de bioscopen bedoeld waren, namelijk Annihilation, The Cloverfield Paradox, en gisteren nog Extinction. De eerste was voor de studio te moeilijk om te marketen, en de andere twee bleken gewoon niet zo goed.

Gaat Mowgli tegenvallen? Of wordt de film alsnog te gek, maar een stuk grimmiger dan wat Warner Bros in gedachten had? We zullen tot in 2019 moeten wachten voor we erachter komen.

Lees verder