De 9 beste Netflix-tips om meer uit je abonnement te halen

De 9 beste Netflix-tips om meer uit je abonnement te halen

Netflix is natuurlijk een puike streamingservice, maar hij wordt nóg beter als je deze fijne kneepjes kent. Welkom bij de stoomcursus Netflix Kijken Als Een Baas.

Sommige tips gelden (helaas) alleen als je via een computer op laptop naar Netflix loert. Kijk je via de app, of een spelcomputer, dan zijn je opties helaas wat beperkter.

Beoordelingen

De ‘Netflix Enhancer’ is een extensie die je gemakkelijk downloadt voor de Chrome-browser. Netflix Enhancer in Chrome. Dit programmaatje laat niet alleen de IMDB-scores zien van de film die je geselecteerd hebt, hij meldt ook af of de gemiddelde kijker het einde haalt.

Tot slot ontgrendelt de extensie verschillende categorieën, die normaal niet in het menu staan. Hier vind je meer info over deze slimme uitbreiding.

Het menu

Veel gebruikers doen waarschijnlijk niets met het instellingenmenu, maar het kan geen kwaad om er eens een kijkje te nemen. Hier kun je o.a...

De 9 beste Netflix-tips om meer uit je abonnement te halen

Dataverbruik aanpassen

Het aanbod van Netflix lijkt soms oneindig, maar je databundel is dat waarschijnlijk niet! Door de kwaliteit van de streams aan te passen kun je veel internetverkeer besparen. Op een klein telefoonscherm ziet ook een mindere stream er al snel goed uit.

De 9 beste Netflix-tips om meer uit je abonnement te halen

In dit menu’tje kun je trouwens ook aangeven dat de volgende aflevering van een serie niet automatisch moet afspelen. Op zich is het een fijne functie, maar hij leverde ons ook al de nodige gebroken ochtenden op, omdat we te lang bleven kijken.

De 9 beste Netflix-tips om meer uit je abonnement te halen

Kinderprofiel

Even een open deur intrappen: je kunt van elk profiel aangeven of het gebruikt wordt door een volwassene of een kind. Een kinderprofiel geeft toegang tot een totaal ander aanbod dan een normaal profiel. Gebruik dit dus ook!

Op een gewoon profiel zijn kinderprogramma’s ook te kijken, maar daar komt je kind al snel in aanraking met materiaal dat niet geschikt is voor jeugdige ogen. Van Pokémon is het maar een paar swipes naar Castlevania of (God verhoede!) Devilman Crybaby! Dan... heb je meteen heel wat uit te leggen aan je kroost.

Kijk verder…

Als je nu pas een kinderprofiel aanmaakt, dan is de kans groot dat je koters je hele kijkgeschiedenis hebben geruïneerd met 1.000 afleveringen van Nijntje of Dinotrux.

Of, je bent ergens aan begonnen maar weet al zeker dat je nóóit nog een seconde Friends From College zal kijken. In dat geval kun je je kijkgeschiedenis aanpassen, zodat de irritante ‘Kijk verder’-balk verdwijnt. Hieronder vind je een duidelijke beschrijving hoe je dat doet!

Codes

Tijdens het browsen op Netflix is elke categorie gekoppeld aan een bepaalde code. Dit lijkt onbelangrijk, maar door de code in je adresbalk in te vullen bereik je categorieën die normaal gesproken verborgen blijven. Kijk maar eens!

De 9 beste Netflix-tips om meer uit je abonnement te halen

Het is niet zo efficiënt om op goed geluk codes te proberen (wel grappig!), dus circuleren er verschillende lijsten op het internet. Ben je fan van Britse series? Dan klop je bijvoorbeeld ‘52117’ in. Hier vind je een aardig lijstje op Reddit! Handig om te onthouden, of om als bladwijzer op te slaan.

De 9 beste Netflix-tips om meer uit je abonnement te halen

Autoplay uitzetten

Tijdens het speuren op Netflix begint er regelmatig een preview-filmpje te spelen. Het idee is leuk, maar veel gebruikers worden er gestoord van. Daarnaast kun je zelfs spoilers te zien krijgen van een serie als het nieuwe seizoen al online staat, maar je nog niet bijbent!

Echt top, Netflix!

Voor kijkers in de app is er helaas helemaal niets aan te doen… Als je via een computer kijkt wél, mits je bijvoorbeeld Adblock Plus gebruikt. Door een kleine aanpassing voorkomt dit programmaatje dat de trailers automatisch beginnen te spelen.

Een korte handleiding vind je hier. Als je ‘m maar weet uitzet zodra je onze site bezoekt!

Date Night

Als je in je uppie bent is het soms al moeilijk om te bepalen waar je precies zin in hebt. Met z’n tweeën wordt het nóg lastiger. Op de website Date Night kun je allebei je favo film selecteren. Op basis hiervan krijg je tips waar je (als het goed is) allebei mee kunt leven. Handig!

Netflix Party

De Netflix Party-extensie voor Chrome koppelt twee computers aan elkaar. Dit zorgt ervoor dat je samen, op hetzelfde moment, een show kunt volgen. Als je even op pauze drukt, om chips te pakken, dan pauzeert het programma ook op de andere computer.

Ook al bevindt je partner zich dus aan de andere kant van de wereld; je kunt alsnog ‘samen’ jullie favoriete show volgen.

Grats!

Gefeliciteerd, je hebt nu officieel een ‘zwarte band in Netflix’. Netflix blijft de streamingservice verbeteren, dus mogelijk verdwijnen de kleine ergernissen sneller dan je denkt!