Huh? Bird Box heeft beste openingsweek voor een Netflix-film ooit

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Huh? Bird Box heeft beste openingsweek voor een Netflix-film ooit

Huh? Bird Box heeft beste openingsweek voor een Netflix-film ooit

|
|

Laatste update:

Sandra Bullock breekt kijkcijferrecords op Netflix met haar horrorthriller Bird Box. In de eerste zeven dagen is er al vanaf meer dan 45 miljoen accounts naar de film gekeken, en dat is volgens de streamingdienst een absoluut record.Wij deden in eerste instantie nogal lacherig omdat deze film wel erg afgekeken lijkt van A Quiet Place, toch blijkt Sandra goede zaken te doen met A̶ ̶B̶l̶i̶n̶d̶ ̶P̶l̶a̶c̶e̶  Bird Box.

Ook al doen ze bij Netflix altijd uiterst geheimzinnig over hun kijkcijfers, nu ze een mooi succesje hebben om mee te pronken zijn ze niet te beroerd om dat te delen via social media.

Wel met een korreltje zout erbij graag

Maar juist omdat de streamingdienst altijd zo mysterieus doet over hun kijkcijfers moeten we dit record dan ook weer met een korreltje zout nemen. Hebben die 45 miljoen accounts de film ook allemaal uitgekeken? En als je autoplay aan hebt staan en je blijft te lang op de pagina hangen waardoor de film automatisch gaat afspelen, telt dat ook mee?

Bonte mix van A Quiet Place, Blindness en The Happening

In Bird Box hebben buitenaardse wezens een invasie gepleegd op onze planeet. Oogcontact met deze wezens is al genoeg om mensen spontaan tot zelfmoord te drijven. Vandaar dat een blinddoek dragen een vereiste wordt om te overleven. Deze bonte mix van A Quiet Place, Blindness en The Happening werd redelijk goed ontvangen met een score van 66% op Rotten Tomatoes. Wij waren niet wild enthousiast, maar vonden wel dat Sandra Bullock met een sterke rol de film de moeite waard maakt.

Lees verder