Bird Box Sandra Bullock

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bird Box Sandra Bullock

Sandra Bullock doet A Quiet Place na in trailer voor Netflix-film Bird Box

|
|

Laatste update:

Na het succes van A Quiet Place was het wachten op films die hetzelfde concept kopieerden, en hier hebben we de eerste: Sandra Bullock speelt in Bird Box de moeder van een geblinddoekt gezin op de vlucht. Kost wat kost moeten ze hun ogen bedekt houden om te overleven. We hebben nog even gecheckt of dit niet gewoon een grap van The Onion (de Amerikaanse versie van De Speld) is, maar het gaat hier toch echt om een serieus bedoelde horror-thriller.

Jatwerk of onhandige timing?Is dit een gevalletje van schaamteloos jatwerk? Of zijn de makers van deze film gewoon ontzettend ongelukkig geweest in hun timing? Het laatste blijkt het geval: de casting voor Bird Box werd begin november 2017 aangekondigd, toen de eerste trailer van A Quiet Place nog niet online was en regisseur en bedenker John Krasinski zijn verhaal over de familie die niet mocht praten nog angstvallig geheim hield. Die trailer verscheen vervolgens nog geen twee weken nadat de productie van Bird Box was aangekondigd, dus vermoedelijk konden de producenten zichzelf toen al voor de kop slaan.

Flashbacks naar The HappeningDe oorsprong van het verhaal van deze ogenschijnlijke rip-off gaat nog verder terug, want Bird Box is gebaseerd op een boek uit 2014. In het begin van de trailer zien we allemaal paniek als mensen door onbekende redenen waanzinnig worden. Deze beelden lijken juist precies op de geflopte M. Night Shyamalan-film The Happening, een film die je maar beter met een blinddoek op kunt bekijken.

Kijk Mama, zonder ogenVervolgens blijken blinddoeken de enige remedie om beschermd te blijven tegen deze epidemie van complete waanzin. En zo komt Sandra Bullock met haar twee kinderen in een roeibootje terecht waarin ze met de ogen bedekt The River Wild na gaan doen. Het klinkt allemaal behoorlijk onzinnig maar Sandra Bullock verdient altijd het voordeel van de twijfel. Ze won immers een Oscar voor...uhm, The Blind Side.

Lees verder