Yes! Netflix komt met tweede seizoen van horrorserie The Haunting of Hill House

Door Robin Heerkens
Yes! Netflix komt met tweede seizoen van horrorserie The Haunting of Hill House

Het hing natuurlijk al in de lucht, maar nu komt Netflix eindelijk met de bevestiging: er komt een tweede seizoen van The Haunting of Hill House! In 2020 is het zo ver.

Dat meldt The Hollywood Reporter. Seizoen 2 gaat er echter héél anders uitzien dan de eerste reeks. Vergeet Michiel Huisman; het nieuwe seizoen heet The Haunting of Bly Manor! Wat is dat nu weer? Nou, ook weer een creepy huis, maar dan op het platteland.  

Geesten

Hopelijk kunnen we wel weer met zijn allen geesten gaan tellen! Dat was tenslotte een belangrijke factor die The Haunting of Hill House extra goed maakte. De eerste afleveringen vielen sowieso goed in de smaak: het duistere familieverhaal van de Crains, en hun relatie met het creepy Hill-huis, kreeg bijna unaniem toprecensies.

Lekker dealtje!

Het nieuws komt voort uit een deal die Netflix sloot met de makers van Hill House, Mike Flanagan en Trevor Macy. Zij mogen voor 5 à 6 jaar aan de slag voor de streaminggigant. Verwacht dus nóg meer horrorseries in de geweldige stijl van Hill House.

Seizoen 2

Oké, Bly Manor dus. Het verhaal komt van Henry James’ psychologische horrorboek The Turn of the Screw en werd al meerdere keren verfilmd. In 2009 bijvoorbeeld, door de BBC. Het draait uiteraard weer om een vervloekt huis, waar twee weeskinderen samenwonen met een jonge vrouw die ze opvangt. En.. die vrouw denkt dat de kids geesten zijn.