Wanda Maximoff, Jessica Jones, Supergirl

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wanda Maximoff, Jessica Jones, Supergirl

De 9 stoerste vrouwelijke superhelden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Ruben Praster

Met Black Widow in de bioscopen en Wonder Woman op Pathé Thuis zijn vrouwelijke superhelden goed vertegenwoordigd. Er zijn echter nog veel meer heldinnen. Dit zijn de 9 stoerste! 

9. Thunder - Black Lightning 

Als de dochter van DC-superheld Black Lighting, te zien in de gelijknamige Netflix-serie, heeft Thunder haar superkrachten geërfd. Als ze diep inademt is ze zo goed als onverwoestbaar en supersterk. Deze vaardigheden gebruikt ze om de criminelen van Freeland hard aan te pakken. Ze gaat daarin soms een beetje te ver en heeft menig crimineel het ziekenhuis in gemept. 

Oh Really Nafessa Williams GIF

from Ohreally GIFs

8. Supergirl - Supergirl 

Net zoals Thunder heeft Supergirl ook een held als familielid. Ze is het nichtje van Superman! In 1984 was deze Kara Zor-El te zien in de film Supergirl, maar dit was een grote flop. In 1985 kwam de heldin ook nog eens om het leven in de strip Crisis on Infinite Earths. Er is echter wel meer nodig dan de dood om Supergirl tegen te houden. In 2015 keerde ze terug met haar eigen serie, al is het zesde seizoen de laatste.

Supergirl GIF

from Supergirl GIFs

7. Rogue - X-Men: the Animates Series

De stoerste heldinnen vind je bij de X-Men. De films richtten zich echter meer op Wolverine, waardoor Storm, Rogue, Jean Grey en Kitty Pryde werden ondergesneeuwd. In de legendarische animatieserie, die te zien is op Disney+, doen de dames het beter. Toch heeft Rogue onze voorkeur. Nadat ze de krachten van Captain Marvel heeft geabsorbeerd, kan ze vliegen en is ze bijna onverwoestbaar. Daarnaast zegt niemand zo sexy 'sugah'.

B3tch Rogue GIF

from B3tch GIFs

6. Atom Eve - Invincible

Nog een heldin uit een animatieserie, al is Invincible niet geschikt voor jonge kijkers. Deze Original van Prime Video zit vol extreem en bloederig geweld. Atom Eve is echter een heldin die nergens bang voor is. Wanneer de aarde gered moet worden, staat zij aan de frontlinie. Al is ze vooral druk bezig met het redden van de onervaren held Invincible.

Superpowers Samantha Eve Wilkins GIF

from Superpowers GIFs

5. Elektra - Daredevil 

Net zoals Supergirl heeft Marvel's Elektra ook een grote filmflop op haar naam. Ze kreeg een tweede kans in het tweede seizoen van Netflix Original Daredevil en bewees waarom zij een van de meest bad ass anti-helden is. Gewapend met twee scherpe sai's en een bovennatuurlijke achtergrond als dodelijke ninja doet zij niet onder voor Daredevil zelf. 

Mask Up GIF

from Daredevil GIFs

4. Jessica Jones - Jessica Jones

Officieel is zij een voormalige superheld, die nu werkt als privédetective, maar Jessica Jones mag niet ontbreken in dit lijstje. Krysten Ritter was geboren om de sarcastische anti-held te spelen. De serie was ook niet bang om serieuze onderwerpen te behandelen, zoals trauma's en misbruik. Dat maakt Jessica Jones een van de beste Marvelseries op Netflix.

ICouldnt Give Less Shit About Her GIF

from Icouldntgiveless GIFs

3. She-Ra - She-Ra and the Princesses of Power

Telt She-Ra als superheld? Ze kan veranderen in een amazone met superkrachten, heeft een groot zwaard en moet het universum redden, dat is voldoende voor dit lijstje. Ze begon als de zus van He-Man, maar Netflix gaf haar een make-over en een nieuwe achtergrond. In She-Ra and the Princesses of Power begint ze als schurk, maar ze ziet het licht en sluit zich aan bij het rebellenleger van de prinsessen.

Raise Sword Shera GIF

from Raisesword GIFs

2. Starlight - The Boys

In de wereld van The Boys zijn de superhelden dit keer de schurken. Ze gedragen zich als onverantwoordelijke eikels, die geen rekening houden met het gewone volk. Alleen Starlight heeft het hart op de juiste plek. Zij wil een echte held zijn, maar dat wordt lastig wanneer ze verliefd wordt op een man die het gemunt heeft op haar collega's van The Seven. 

Starlight Hughie GIF

from Starlight GIFs

1. Wanda Maximoff - WandaVision

Geen enkele held heeft zoveel meegemaakt als Wanda Maximoff. In de Avengers-films kreeg haar verhaal niet zo veel aandacht, maar dat werd goed gemaakt in Disney+ Original WandaVision. Na een slome start werd het een verslavende serie vol verrassingen. De vele theorieën bleken niet juist, maar Wanda groeide uit tot een superheld die de toekomst van de MCU een stuk interessanter maakt

Wandavision GIF

from Wandavision GIFs

Black Widow

Voor wie Black Widow mist op deze lijst; officieel is zij geen superheld, maar een superspion. Het complete verhaal van Natasha Romanoff zal te zien zijn in de film Black Widow, die sinds vandaag ein-de-lijk in de bios draait. Dit zijn trouwens 7 belangrijke dingen om te weten voor je de film gaat kijken. En maak je klaar: de regisseur Cate Shortland ziet een vervolg ook wel zitten!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder