Wie verdient het meeste van de Stranger Things-acteurs?

Stranger Things

Stranger Things is terug! En het vierde seizoen is weer een grote hit voor Netflix. Dat zien de jonge castleden ook terug op hun bankrekening en wij zochten uit wie het meest verdient.

Charlie Heaton
© Brunopress/Actionpress

10. Charlie Heaton (Jonathan Byers) 

Charlie is in ieder geval niet degene die het meest verdient. Met ‘maar’ 150.000 dollar is hij een van de castleden met een laag salaris. Met zoveel geld per aflevering heeft de acteur alsnog iets meer dan een miljoen gekregen voor zijn rol in het derde seizoen. Hoeveel hij kreeg voor de eerste twee seizoenen is niet bekend.

 

Joe Keery
© Brunopress/Mediapunch

9. Joe Keery (Steve Harrington)

Net als zijn tegenspeler Charlie ontving Joe vorig seizoen per aflevering 150.000 dollar. Ook deze acteur was te zien in alle acht afleveringen van seizoen drie, waardoor hij net als Charlie een slordige 1,2 miljoen dollar op zijn bankrekening kreeg. Vorig jaar was hij ook te zien naast Ryan Reynolds in de Free Guy. Dankzij deze blockbuster mag hij zichzelf een echte filmster noemen en kan hij meer geld vragen per aflevering. Of hij dat voor het vierde seizoen heeft gedaan, weten we niet.

 

Natalia Dyer
© Brunopress/Actionpress

8. Natalia Dyer (Nancy Wheeler)

We blijven nog even bij de 150.000 dollar, maar hierna gaan de salarissen echt omhoog. Natalia Dyer kreeg net zoals Charlie en Joe dit bedrag per aflevering en verdiende aan het derde seizoen een dikke 1,2 miljoen dollar.

 

Noah Schnapp
© Brunopress/Capital Pictures

7. Noah Schnapp (Will Byers)

We zeiden het al; de bedragen schieten nu omhoog. Noah ontving in de eerste twee seizoenen 20.000 per aflevering. In seizoen drie werd zijn salaris flink opgeschroefd en kreeg hij meer dan tien keer zoveel! Namelijk: 250.000 dollar per aflevering. Dit komt dus neer op een totaal van 2 miljoen dollar voor de zeventienjarige acteur! Alle kinderen uit de serie, dus ook Noah, kregen na het succes van het eerste seizoen ook nog een bonus van 60.000 dollar.

 

Caleb McLaughlin
© BrunoPress/PhotoShot

6. Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair)

Ook Calebs salaris maakte een flinke stijging. Net als Noah kreeg de acteur in de eerste twee seizoenen 20.000 dollar per aflevering. En in seizoen drie is ook zijn salaris omhoog gegaan naar 250.000 dollar per aflevering.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Gaten Matarazzo
© Brunopress/Mediapunch

5. Gaten Matarazzo (Dustin Henderson)

Gaten had voor zijn fame door Stranger Things al succes op Broadway. Zo stond hij onder andere in de hitmusical Les Miserables en dit jaar keert hij weer terug op de planken in de musical Dear Evan Hansen. De acteur, die ook een eigen show heeft op Netflix, begon net zoals Noah en Caleb met 20.000 dollar per aflevering en kreeg in het derde seizoen 250.000 dollar.

 

Finn Wolfhard
© Brunopress/Mediapunch

4. Finn Wolfhard (Mike Wheeler)

Finn heeft net als de drie andere jongens 20.000 dollar gekregen voor seizoen één en twee en zijn salaris steeg ook naar de 250.000 dollar in het derde seizoen. Van alle jongens heeft hij het meeste succes naast Stranger Things. Hij was de afgelopen jaren te zien in grote films als It: Chapter One, The Goldfinch en Ghostbusters: Afterlife. Net zoals Joe Keery kon hij meer geld vragen voor het vierde seizoen, maar we weten niet of hij dat heeft gedaan.

 

Millie Bobby Brown
© Brunopress/Mediapunch

3. Millie Bobby Brown (Eleven)

Millie Bobby Brown stond op het punt te stoppen met acteren toen Stranger Things op haar pad kwam. Gelukkig kreeg ze de kans van haar leven als Eleven en daardoor kon zij uitgroeien tot een echte ster, met glansrollen in films als Godzilla en Enola Holmes. Daardoor verdient zij ietsjes meer dan haar mannelijke collega's. Net zoals de jongens begon zij met 20.000 dollar per aflevering, maar in het derde seizoen kreeg zij 300.000 dollar!

 

David Harbour
© Xavier Collin/Image Press Agency/Brunopress

2. David Harbour (Jim Hopper)

David Harbour dacht dat Stranger Things een flop zou worden, maar de acteur die sheriff Hopper speelt, werd door de serie juist een beroemdheid. Dankzij de Netflix Original kreeg hij de kans om te spelen in films als Hellboy en Black Widow. Als volwassen acteur met een Hollywoodcarrière verdiende hij ook meer dan de kinderen. In de eerste twee seizoenen ontving hij 80.000 dollar per aflevering en voor het derde seizoen werd dit verhoogd naar 350.000 dollar per aflevering.

 

Winona Ryder
© Brunopress/Mediapunch

1. Winona Ryder (Joyce Byers)

Winona Ryder maakte met Stranger Things haar grote comeback en omdat de actrice al een gevestigde naam was in Hollywood kreeg zij voor de eerste twee seizoenen het meeste betaald, namelijk 100.000 dollar per aflevering. Voor het derde seizoen kreeg ze hetzelfde als David Harbour, namelijk 350.000 dollar per aflevering.

Stranger Things seizoen 4 is te zien op Netflix. Voor fans die ook dit seizoen weer klaar zijn met bingewatchen: dit zijn vijf series voor je die je misschien ook interessant vindt!