5 series om te kijken na Stranger Things

Stranger Things

Stranger Things seizoen 4, deel 1 staat sinds kort op Netflix. Als je nu nog helemaal in een Stranger Things-rush zit, en op zoek bent naar soortgelijke series om je honger te stillen, dan geven we je hierbij een paar tips. Let wel, we beweren niet dat deze series zelfs maar in de buurt komen van deze fenomenale Netflix-serie, maar ze hebben wel overeenkomsten en zijn op hun eigen manier het kijken waard.

Stranger Things seizoen 4, deel 2 verschijnt op 1 juli op Netflix. Met deze 5 series kan je dat gat makkelijk overbruggen!

1. Dark

Net als bij het eerste seizoen van Stranger Things draait het bij Dark om de perikelen in een normaal zo rustig dorpje nadat er een jongen is verdwenen. Vier families gaan op zoek naar antwoorden en komen achter een schokkend mysterie. Deze Netflix-serie wordt vaak "de Duitse Stranger Things" genoemd, en de kans is groot dat je er al van gehoord hebt. Samen met het Spaanse Casa de Papel en het Hollands-Vlaamse Undercover is dit één van de weinige niet-Engelstalige Netflix-series die het wereldwijd goed schijnen te doen.

2. The Leftovers

Deze HBO-serie van Damon Lindelof (Lost) wordt wel “de beste serie waar niemand naar keek” genoemd. Ook hier gaat het om bewoners van een dorpje die om mysterieuze bovennatuurlijke omstandigheden verdwijnen, en om de achterblijvers die proberen uit te vinden wat er aan de hand is. Het blijkt dat er een soort “milde versie” van de Thanos-vingerknip uit Avengers: Infinity War is geweest, want 2% van de wereldbevolking is verdwenen. Stranger Things is deze HBO-serie inmiddels al voorbijgestreefd, want The Leftovers stopte na drie seizoenen, terwijl het razend populaire Netflix-kijkcijferkanon zonder twijfel een vijfde seizoen krijgt.

3. The OA

We riepen bij de eerste trailer voor deze Netflix-serie al dat dit  de nieuwe serieverslaving voor Stranger Things-fans  zou worden en we hadden gelijk. Ook hier draait het weer rond een verdwenen persoon, maar wel eentje die na zeven jaar ineens terugkomt. Tot iedereens verbazing kan ze plotseling weer zien, terwijl ze voorheen blind was. Wat is hier gebeurd? We vertellen je uitgebreid waarom je deze sci-fi serie moet kijken.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

4. Raising Dion

Voordat de serie überhaupt op Netflix verscheen wisten experts al dat Raising Dion een van de beste nieuwe superheldenseries ging worden. De serie gaat over het jongetje Dion (Ja'Siah Young), die plotseling superkrachten krijgt (Zie je de gelijkenis met Stranger Things al?). Wanneer zijn moeder (Alisha Wainwright) erachter komt dat hij deze powers bezit, doet ze er alles aan om zijn bovennatuurlijke gave verborgen te houden voor de buitenwereld. 

 

5. I Am Not Okay with This

De makers van Stranger Things wisten ook de serie I Am Not Okay with This op de markt te brengen. Op het eerste gezicht lijkt de zeventienjarige Sydney (Sophia Lillis) een doodnormale puber, met de gebruikelijke tienerproblemen. Maar na een heftige woedeaanval ontstaan er scheuren in de muur. Deze ‘superkrachten’ verschijnen alleen wanneer Syd enorme boosheid ervaart. Kijk, dat is nou een een goede opvolger voor Stranger Things!

Het is nu nog even wachten op het tweede deel van Stranger Things seizoen 4, maar daarna komt de serie met het vijfde seizoen toch echt tot een eind. Hopelijk verzachten deze series de pijn beetje, want zoals de makers al zeiden: het voelt alsof het te vroeg eindigt

Stranger Things seizoen 4, deel 2 verschijnt op Netflix op 1 juli.