7 redenen om The OA te kijken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
7 redenen om The OA te kijken

7 redenen om The OA te kijken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

We leven in het decennium van tientallen ijzersterke series. Er is zoveel moois en tofs te zien! Het enige probleem is dat je soms door het bomen het bos niet meer kunt herkennen… Gelukkig zijn wij er om je te wijzen op (minder bekende) pareltjes als The OA!

1. Kruip rond het kampvuur

The OA draait om Prairie Johnson, een jonge vrouw die na acht jaar vermist te zijn geweest, plots weer opduikt. Alsof dat nog niet bizar genoeg is, blijkt ze ook nog eens haar zicht weer terug gekregen te hebben! In het eerste seizoen vertelt Prairie – die zichzelf The OA noemt – haar verhaal aan een groep buitenbeentjes. Niet alleen is dat verhaal super spannend, het wordt ook op een heel bijzondere manier verteld, een beetje alsof je mag meeluisteren rond een kampvuur.

2. De movements

De rode draad door de twee seizoenen van The OA zijn de zogenoemde movements. Ze waren enorm belangrijk in de acht jaar lang dat Prairie vermist was, spelen een grote rol in het leven van de buitenbeentjes die haar verhaal aanhoren en zijn ook in het tweede seizoen van de serie cruciaal voor het verloop. Zonder te overdrijven, zijn ze eigenlijk de sleutel tot de kern van deze serie! Gelukkig zijn de movements schitterend om te aanschouwen… Brok in onze keel, elke keer weer!

7 redenen om The OA te kijken

3. Parallelle werelden

We willen de plot van The OA niet te veel verklappen. Toch moeten we om dit derde punt bij te zetten eventjes ingaan op Hap. Hap doet onderzoek naar het bestaan van meerdere universums en het hiernamaals. Hoewel The OA niet vies is van een beetje romantiek, richt de serie zich vooral op bijna-doodervaringen. Hap vraagt zich specifiek af wat er met onze ziel gebeurt nadat we zijn gestorven. Om daarachter te komen, moet hij natuurlijk experimenteren...

4. Zoooo mooooi

Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar toch enorm belangrijk is voor je kijkplezier, is het visuele aspect. De cinematografie in The OA is om je vingers bij af te likken. Dat geldt misschien zelfs nog wel in grotere mate voor het tweede seizoen. Veel series zijn zo veilig en conservatief… The OA durft echter beelden te laten zien die je ogen wagenwijd zullen doen opensperren. En dat is zeker voor een serie vrij uniek!

7 redenen om The OA te kijken

5. De diverse cast

We vinden de gehele cast van The OA geweldig! Dat geldt dubbel en dwars voor hoofdrolspelers Prairie (Brit Marling) en Hap (Jason Isaacs). Zij zijn echter al genoeg bejubeld! Wij zetten zodoende Ian Alexander (Buck, die in het echte leven ook transgender is) en Phyllis Smith (Betty, die je kunt kennen uit – het hopelijk ooit nog terugkerende - The Office) eens in het zonnetje. Beide vertolken de buitenbeentjes die we eerder al noemden, hetgeen ze met bijzonder veel verve doen!

6. Het tweede seizoen!

In de voorzichtige omschrijving die we tot dusver van de inhoud van The OA gegeven hebben, hebben we ons vooral gericht op het eerste seizoen. Het tweede seizoen deed ons echter net zo goed weer met ingehouden adem naar onze tv staren. Na het einde van seizoen 1 vroegen we ons af hoe de makers ooit met een origineel vervolg moesten komen. Het volstaat voor nu om te zeggen dat ze dat dubbel en dwars gelukt is!

7 redenen om The OA te kijken

7. Stof tot nadenken

Natuurlijk kijken we vaak tv om eens lekker te ontspannen. Op zijn tijd vinden we het echter ook heerlijk om een serie te kijken die je dwingt goed bij de les te blijven! The OA is wat dat betreft ‘geen gemakkelijk’ serie. Je moet je aandacht willen investeren. De beloning die dat oplevert, is echter groot. We durven te wedden dat je na het kijken van de twee seizoenen regelmatig terug zal denken aan de serie… En dat is niet alleen omdat je - net als wij - waarschijnlijk niet kan wachten op een derde seizoen!

Lees verder