Top 10 series van 2018 - de allerbeste series volgens Superguide

Door Redactie
Top 10 series van 2018 - de allerbeste series volgens Superguide

Superguide presenteert: de beste series van 2018!

2018 is praktisch voorbij, dus de tijd voor lijstjes is aangebroken. Veronica Superguide vroeg alle redacteuren naar de beste series van dit jaar en liet er de gepatenteerde Superguide-formule op los.

Dames en heren: wij presenteren de beste series van 2018!

#10 - Succession

In deze HBO-serie volgen we de steenrijke, invloedrijke familie Roy. Mediamagnaat Logan Roy (Brian Cox) moet afstand nemen van zijn imperium, maar het valt hem bijzonder zwaar… Zijn familie én werknemers maken zich zorgen over hun toekomst, terwijl de oude man wikt en weegt. Ondertussen krijg je een verontrustend inzicht in het leven van de ‘rich and famous’. Hoewel het eerste seizoen niet bijzonder goed bekeken werd, werd het wel enorm hoog gewaardeerd. HBO heeft al een tweede seizoen aangekondigd.

#9 - You

Joe Goldberg (Daniel Cosgrove) is een briljante boekverkoper in New York, die zijn oog laat vallen op Guinevere (Elizabeth Lail). Door haar social media-accounts uit te pluizen, weet hij precies waar Guinevere van houdt, en hij zet deze kennis om haar hartje te veroveren. Zijn obsessie krijgt al snel een paar zéér sinistere trekjes. Verontrustende serie over wat we zonder na te denken online gooien!

#8 - Glow S2

Ondanks alle tegenslagen gingen de Gorgeous Ladies Of Wrestling er in het tweede seizoen weer flink tegenaan. Glow is (nog steeds) ontzettend grappig en goed gemaakt, maar heeft tussen de ‘flying elbow drops’ door óók nog wat te vertellen, en drama! Oh, het drama!

#7 - The Haunting Of Hill House

Deze serie neemt ruimschoots de tijd om je de stuipen op het lijf te jagen. Haunting drijft niet op goedkope schrikmomenten (hoewel er wel een paar langskomen), maar is een smeulend vuurtje dat langzaam maar zeker aanwakkert, en steeds beklemmender wordt. Naast een bovennatuurlijke thriller is The Haunting Of Hill House óók een menselijk drama: hoe vernachelen bovennatuurlijke fenomenen een familie? En… hoe vernachelen familieleden elkáár?

#6 - Killing Eve

De briljante bureaumedewerkster van MI5 Eve Polastri (Sandra Oh) vermoedt dat een gevaarlijke huurmoordenaar achter een paar verdachte sterfgevallen zit. Ze heeft gelijk: een vrouw genaamd Villanelle (Jodie Comer) helpt op geraffineerde wijze mensen om zeep. Eve raakt geobsedeerd door haar theorie, en begint een gevaarlijk kat- en muisspel met haar doelwit. Killing Eve is een briljante mix van spanning en gitzwarte humor.

#5 - The Handmaid’s Tale S2

Het eerste seizoen van het dystopische The Handmaid’s Tale was vorig jaar al één van onze favoriete (doch deprimerende) series. Het tweede seizoen duwde zuster Offred (Elisabeth Moss) nóg dieper de ellende in, juist toen er een sprankje hoop leek te zijn. Harteloos, maar zéér indrukwekkend.

#4 - Daredevil S3

Waar Luke Cage en Iron Fist dit jaar sneuvelden, hield Daredevil de toorts van de Netflix-Marvel-series hoog. Het derde seizoen van Daredevil begint wat traag, maar al snel is het weer genieten geblazen van Matt Murdock (Charlie Cox) én zijn aartsvijand Kingpin (Vincent d’Onofrio). Helaas blijft het bij drie seizoenen; vanwege politiek gedoe, niet vanwege de populariteit!

#3 - Barry

HBO blijft schitterende series maken, zoals het sublieme Barry. Een huurmoordenaar (Bill Hader) besluit genoeg te hebben van zijn gewelddadige leven, en verhuist naar Los Angeles om zijn ware passie te volgen: amateurtoneel. Zijn oude opdrachtgevers zijn echter nog niet klaar met hem, en Barry moet noodgedwongen nog wat losse eindjes vastknopen.

#2 - Bodyguard

Bodyguard was dé verrassingshit van de BBC, en hield alle Britse eilanden in zijn greep. In Nederland volgde de spannende politieke thriller al snel op Netflix. Veteraan David Budd (Richard Madden) keert geestelijk gehavend terug uit Afghanistan, en wordt ingeschakeld om de Minister van Veiligheid (Keeley Hawes) te beschermen. Hoewel hij een gruwelijke hekel aan deze oorlogszuchtige tante heeft, besluit hij de positie te accepteren. Maar dan blijkt Budd zelf óók doelwit van een terreurgroep.

#1 - Better Call Saul S4

We waren - zoals zovelen - helemaal weg van Breaking Bad, maar we moeten concluderen dat Better Call Saul inmiddels de betere serie is geworden. De louche advocaat Saul Goodman (Bob Odenkirk) was eigenlijk bedoeld als een gastrol in Breaking Bad, maar bleek méér dan genoeg inhoud te hebben voor zijn eigen serie. De - in eerste instantie - goedaardige lummel verkoopt zijn ziel in piepkleine stukjes aan de duivel, totdat er geen weg meer terug is.

Best Of…

Is het een lijst waar je jezelf in kunt vinden? Op de redactie is er ook veel gedebatteerd (lees: geschreeuwd en dreigend met ledematen gezwaaid), maar de wiskundige formule was onverbiddelijk!

Hier lees je trouwens wat de redactie de beste films van 2018 vond!