simpsons film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
simpsons film

Voor de thuisblijvers: de 11 langste series ooit

|
|

Laatste update:

Voor sommigen gaat het werk in deze bizarre periode gewoon door, anderen zitten door de uitbraak van het coronavirus (noodgedwongen) thuis. Wat we echter allemaal gemeen hebben, is dat we onze gedachten af en toe graag even willen verzetten. Dat doe je natuurlijk het allerbeste met een fijne tv-serie! Om ervoor te zorgen dat je nog wel even vooruit kunt, zetten we in dit toplijstje 11 van de langste series ooit op een rijtje.

11. Suits – 9 seizoenen

De eerste aflevering van Suits werd op 23 juni 2011 uitgezonden. Inmiddels is na 9 seizoenen het doek gevallen voor Mike, Harvey en Rachel… Omdat wij hier echter nog altijd met smart op het achtste seizoen wachten, krijgt Suits tóch een vermelding in dit toplijstje met een aantal van de langste series ooit.

Voor de thuisblijvers: de 11 langste series ooit

10. American Horror Story – 9 seizoenen

Zelfs na 9 seizoenen verveelt American Horror Story nog steeds niet! Dat komt natuurlijk mede door de anthology-opbouw. Dat betekent namelijk dat elk seizoen draait om nieuwe verhalen, locaties en personages. We zijn in ieder geval blij dat de gruwelijke horrorverhalen van American Horror Story voorlopig nog wel even doorgaan.

Voor de thuisblijvers: de 11 langste series ooit

9. The Walking Dead – 10 seizoenen

Kun je geloven dat The Walking Dead alweer 10 seizoenen lang op tv te zien is? De eerste aflevering van de zombieserie werd op 31 oktober 2010 uitgezonden. Ondanks dat we dus alweer een decennium lang kunnen griezelen, verveelt het kijken naar zombies blijkbaar nooit! Die tweede spin-off is weliswaar uitgesteld, maar toch nog steeds onderweg.

The Walking Dead zombies Rick Grimes

8. Hawaii Five-O  - 10 seizoenen

Het voelt wel een beetje gek om Hawaii Five-O in dit toplijstje dat toch wel een beetje in het teken staat van het coronavirus op te nemen… We leerden vorige week namelijk dat Daniel Dae Kim de ziekte onder de leden heeft. Toch mag de serie met zijn 10 seizoenen niet ontbreken! Zeker als je je bedenkt dat het eigenlijk een remake is van de serie die van 1968 tot 1980 werd uitgezonden. Nog meer kijkplezier, dus!

Voor de thuisblijvers: de 11 langste series ooit

7. Doctor Who – 12 seizoenen

Ook Doctor Who kent een oude serie én een nieuwe serie. Bij elkaar opgeteld gaat het om maar liefst bijna 40 seizoenen! Zelfs als je je enkel richt op de huidige serie, heb je echter voldoende om te kijken. Het gaat dan namelijk om maar liefst 12 seizoenen vol met Britse gein en ongein!

Doctor Who

6. Supernatural - 15 seizoenen

Na 15 seizoenen wordt er dit jaar een einde gebreid aan een van de langslopende series ooit: Supernatural. Op 13 september 2005 maakte de wereld kennis met de gebroeders Winchester die de jacht openden op bovennatuurlijk gespuis. Poeh, dat afscheid wordt wel even slikken, ook voor de hoofdrolspelers

Supernatural cast

5. Grey's Anatomy – 16 seizoenen

Ondanks dat veel van de bekende acteurs uit de begindagen van Grey’s Anatomy de serie inmiddels verlaten hebben, blijft de ziekenhuisserie voorlopig nog wel wat jaartjes op de buis. Gelukkig blijft het fascinerend om mee te kijken met zorgpersoneel! Zo bleek ook wel uit het succes van die andere langlopende ziekenhuisserie: E.R.

Grey's Anatomy

4. NCIS - 17 seizoenen

We kiezen in dit toplijstje met langlopende series voor series die je nu nog steeds kunt checken. Zodoende kiezen we voor onze nummer 4 liever voor NCIS dan voor bijvoorbeeld CSI of Criminal Minds. Desalniettemin heeft NCIS zijn plekje natuurlijk wel gewoon meer dan verdiend! De eerste aflevering werd op 23 september 2003 uitgezonden. Dat betekent dat je al 17 seizoenen lang mag genieten van deze JAG spin-off.

Voor de thuisblijvers: de 11 langste series ooit

3. Law and Order: Special Victims Unit - 21 seizoenen

Law and Order: Special Victims Unit begon als Law and Order spin-off. Inmiddels heeft de spin-off zijn voorganger echter ingehaald! Er zijn namelijk 20 seizoenen van de 'gewone' Law and Order te checken, terwijl Law and Order: SVU er inmiddels al 21 seizoenen op heeft zitten. Even voor de beeldvorming: dat zijn 474 afleveringen om te bingen!

Law and Order: Special Victims Unit SVU cast

2. South Park – 23 seizoenen

Opvallend is dat heel veel animatieseries het enorm lang volhouden! We noemen hier South Park, maar ook SpongeBob SquarePants en Family Guy zijn het benoemen eigenlijk wel even waard. Om over onze nummer 1 in dit toplijstje natuurlijk nog maar te zwijgen…

Voor de thuisblijvers: de 11 langste series ooit

1. The Simpsons – 31 seizoenen

Jawel, de animatieserie die natuurlijk nog ontbrak: The Simpsons! Met zijn 31 seizoenen is deze serie waarschijnlijk ouder dan een flink gedeelte van onze lezers. Mocht je de eerste seizoenen destijds gemist hebben, dan is dat dankzij de streamingdienst Disney+ echter geen enkel probleem meer!

The Simpsons Homer Bart pizza gif

Lees verder