Homer Simpson in The Simpsons op Disney+

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Homer Simpson in The Simpsons op Disney+

The Simpsons-fans boos op Disney+ vanwege verknalde beeldverhouding

|
|

Laatste update:

Gisteren ging streamingdienst Disney+ officieel van start (check hier welke nieuwe films en series zijn toegevoegd). Je kunt nu in één klap 30 seizoenen The Simpsons bingen, al mis je volgens boze kijkers door de fucked up-beeldverhouding wel veel grappen. 

Alle afleveringen zijn alleen beschikbaar in de 16:9 ratio ('widescreen'). Grofweg de eerste 20 Simpsons-seizoenen zitten dan met een probleem: die maken gebruik van de 4:3 aspect ratio. Het resultaat? Door het 'croppen' en het 'uitrekken' van de beelden, vallen veel visuele grappen weg. 

Scheve beeldverhouding The Simpsons

Héél tof dat we via Disney+ nu úúúren kunnen genieten van The Simpsons, alleen nu we dit weten, kijkt het toch... minder fijn. Het feit dat je de beeldverhouding niet zelf kan aanpassen, maakt het alleen maar erger. Op twitter heerst zoals verwacht vooral veel woede en onbegrip. Door dit voorbeeld hieronder snap je overigens meteen wat voor grappen je nu mist:

Reacties

Het is vooralsnog niet bekend of Disney de eerste 20 seizoen alsnog gaat terugbrengen naar de originele beeldverhouding. Of dat The House of Mouse ons in ieder geval de optie gaat geven om te switchen! Door al dat geknip en getrek in de beelden, mist er gewoon content. Daarnaast ziet het er in sommige gevallen duf uit. Zoals hier met Bart en zijn uitgerekte hoofd:

Toekomst The Simpsons

Disney+ heeft overigens grote plannen voor de toekomst van Homer, Bart, Lisa, Maggie en Marge. Gesprekken over een Simpsons-film én een spin-off zijn zelfs al gaande.

Lees verder