Ex-soapies: hoe is het nu met deze GTST-acteurs? (deel 5)

Veronica Superguide logo
Ex-soapies: hoe is het nu met deze GTST-acteurs? (deel 5)

Ex-soapies: hoe is het nu met deze GTST-acteurs? (deel 5)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Is er leven na Goede Tijden, Slechte Tijden? We beantwoorden die vraag aan de hand van 9 acteurs die vroeger een rol speelden in de soap. Hoe is het nu met hen? En wat hebben ze na GTST allemaal nog gedaan?

1. Gaby Blaaser - Sacha Kramer

Gaby Blaaser - de Bachelorette herself - is natuurlijk ook gewoon een ex-soapie! De actrice speelde vanaf 2014 de rol van Sacha Kramer, het vriendinnetje van Noud Alberts. Na twee jaar vond Gaby het welletjes en maakte ze haar overstap naar Camping Life. Inmiddels heeft Gaby de stacaravans echter ook alweer verruild voor een carrière als influencer. Gelukkig is ze haar acteer-roots echter ook nog niet vergeten, zo kun je haar op dit moment zien in Casanova’s!

2. Micky Hoogendijk - Cleo de Wolf

Van 2000 tot 2002 speelde Mickey Hoogendijk de rol van Cleo de Wolf in Goede Tijden, Slechte Tijden. Na twee jaar als soapie door het leven te zijn gegaan, vertrok Micky naar Amerika, dat haar onder meer een rolletje in de film Raising Helen opleverde. Terug in Nederland zag je Micky onder meer in Spangen, Blauw Blauw, Grijpstra en de Gier, Parels & Zwijnen en Blindspot. Inmiddels stort de actrice zich echter met (groot succes!) volledig op een loopbaan als fotograaf en kunstenaar.

3. Patrick Martens - Morris Fischer

Uiteraard is tot twee keer meedoen aan Wie is de Mol? een hoogtepunt in zijn carrière, maar Patrick Martens heeft na zijn rol als Morris Fischer in GTST nog veel meer gedaan! Hij blijkt bijvoorbeeld een voorliefde te hebben voor kinderprogramma’s, zo zag je hem onder meer in ZOOP en Telekids. Ook deed Patrick mee aan Expeditie Robinson en Dance Dance Dance. Daarnaast schuift hij regelmatig aan bij allerlei RTL-programma’s, zoals Koffietijd en 5 Uur Live.

4. Tanja Jess - Bowien Galema

Ondanks dat haar personage gruwelijk aan haar einde kwam, sluit Tanja Jess niet uit ooit terug te keren naar Meerdijk! Sinds haar rol als Bowien Galema heeft de actrice echter sowieso niet stil gezeten. Je zag haar bijvoorbeeld in Bon Bini Beach, Wildschut & De Vries, Toen was geluk heel gewoon en Bloedverwanten. Ook presenteren gaat Tanja goed af! Ze presenteerde bijvoorbeeld diverse programma’s voor Veronica en had haar eigen radioprogramma op 100%NL.  

The Undoing op Ziggo: Alles dat je moet weten

5. Teun Kuilboer - Job Zonneveld

Teun Kuilboer speelde in GTST de rol van Job Zonneveld, de zoon van Rik de Jong. In 2002 vertrok hij echter bij de soap om in de film Volle Maan te kunnen spelen. Direct daarna kreeg hij een rol in de serie Meiden van De Wit aangeboden. Het was het begin van een succesvolle acteercarrière, waarvan we graag wat hoogtepunten uitlichten: De Heineken Ontvoering, Nova Zembla, Van God Los en Smeris. Op die moment kun je Teun zien (maar amper horen…) in de nieuwe serie Commando’s.

6. Sebastiaan Labrie - Ray Groenoord

Sebastiaan Labrie was twee jaar lang te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij vertolkte de rol van Ray Groenoord in de soap. Echt heel veel geacteerd heeft Sebastiaan eigenlijk niet meer na zijn vertrek uit Meerdijk… In plaats daarvan legde hij zich toe op het presenteren van bijvoorbeeld 3 op Reis en allerlei andere programma’s op exotische locaties. Ook nu we Sebastiaan niet meer zo vaak op tv zien, blijkt het reizen een groot onderdeel van zijn leven te zijn gebleven. Kijk maar:

7. Robin Martens - Rikki de Jong

Ook Robin Martens is inmiddels een ex-soapie. Jarenlang was ze in te zien als Rikki de Jong… Totdat haar personage uit de serie werd geschreven. Helaas was haar gedwongen ontslag uit GTST was nog maar het begin van een duistere periode voor Robin... Gelukkig lijkt het inmiddels weer wat beter met de brunette te gaan. Zo focust ze zich op het maken van muziek met haar vriend Benjamin en ontdekte ze dat ze hoogsensitief is.

8. Johnny de Mol - Sylvester Koetsier

In een ver, ver, ver verleden was niemand minder dan Johnny de Mol te zien in Goede Tijden. Begin 2000 gaf de presentator gestalte aan het personage Sylvester Koetsier. Uiteraard is Johnny zijn status als ex-soapie al lang voorbij gestreefd. Waar is de Mol?, We Want More, SynDROOM; het zijn slechts een paar programma’s die prijken op zijn indrukwekkende cv. Voor dat laatste programma won hij trouwens ook nog effe die felbegeerde Gouden Televizier-Ring!

9. Marjolein Keuning - Maxime Sanders

En dan onze laatste ex-soapie voor deze editie: Marjolein Keuning. Deze actrice zal voor het grote publiek waarschijnlijk altijd bekend blijven als Maxime Sanders. Toch heeft Marjolein nog veel meer toffe projecten gedaan! De laatste jaren lijkt ze zich vooral te richten op het theater: Marjolein speelt bijvoorbeeld met grote regelmaat in musicals. En aangezien dat op dit moment nou net effe wat lastiger is, moet ze creatief zijn!

De oplettende lezer heeft natuurlijk al lang gezien dat dit het vijfde deel in deze serie is. We schreven namelijk al vier keer eerder over een aantal ex-soapies. In deel 1 lees je bijvoorbeeld alles over Robert Alberts en Martine Hafkamp. In deel 2 vertellen we je graag meer over Simon Dekker en Helen Helmink. En in deel 3 staan bijvoorbeeld Charlie Fischer en Isabella Kortenaer centraal. Tot slot dan nog deel 4, met aandacht voor Yasmin Sanders-Fuentes en Jan Kooijman.

Lees verder