gtst goede tijden slechte tijden logo

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
gtst goede tijden slechte tijden logo

Ex-soapies: Hoe is het met deze GTST-acteurs (deel 2)?

|
|

Laatste update:

Is er een leven na Goede Tijden, Slechte Tijden? We beantwoorden die vraag aan de hand van negen acteurs die vroeger een rol speelden in de soap. Hoe is het nu met hen? En wat hebben ze na GTST allemaal nog gedaan?

1. Reinout Oerlemans – Arnie Alberts

Reinout Oerlemans is natuurlijk de oer-soapie! Hij speelde van 1990 tot 1996 mee in GTST als Arnie Alberts. Uiteindelijk bleek hij ook helemaal niet de zoon van Laura en Robert, maar dat is een verhaal voor een andere keer! Na zijn tijd bij Goede Tijden ging Oerlemans aan de slag als presentator, onder meer van Idols. Daarna richtte hij productiebedrijf Eyeworks op en regisseerde hij Komt een vrouw bij de dokter en Nova Zembla. Een paar jaar geleden kreeg Oerlemans een hartaanval. Sindsdien laat hij zich amper nog in het openbaar zien.

2. Rick Engelkes – Simon Dekker

Ook Rick Engelkes besloot na een carrière als soapie zijn eigen bedrijf te starten: Rick Engelkes Producties. Hij produceert toneelstukken, televisieprogramma's, films en commercials. Gelukkig blijft Engelkes ook acteren, bijvoorbeeld in de film Verliefd op Ibiza en de serie Bloedverwanten. Voor geheel vrouwelijk Nederland blijft hij waarschijnlijk echter altijd dokter Simon Dekker, die van 1990 tot 1994 dagelijks te zien was in GTST.

3. Brûni Heinke – Helen Helmink

Brûni Heinke vertolkte van 1992 tot 1998 de rol van Helen Helmink in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarvoor werkte ze voornamelijk als toneelactrice, alhoewel ze ook enkele rollen in films en series meepakte. Op dit moment lijkt Heinke – op een paar kleine rolletjes na – vooral van haar pensioen te genieten. Fun fact: de rol van Helen Helmink werd eerst gespeeld door Marlous Fluitsma. Heinke was de eerste actrice in GTST die de rol van een ander overnam.

Brûni Heinke Helen Helmink

4. Casper van Bohemen – Frits van Houten

Frits van Houten is de OG slechterik in Goede Tijden en daarmee ook meteen onze ultieme favoriet! We waren dan ook diep bedroefd toen hij op tragische wijze om het leven kwam in zijn badkuip. Gelukkig lijkt het acteur Casper van Bohemen in het echte leven wel goed te gaan! Hij speelde bijvoorbeeld ook mee in Onderweg naar Morgen en Westenwind. Ook leuk: op dit moment geeft Van Bohemen les op Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag.

5. Wim Zomer – Daniël Daniël

Wim Zomer was van 1990 tot 1999 te zien als Daniël Daniël. Lange tijd wist niemand precies of dit zijn echte naam was, of alleen zijn voornaam of alleen zijn achternaam… Op een gegeven moment werd echter duidelijk dat Zomers personage toch echt Daniël (Daan) Daniël heet! Maar goed, wat doet Wim Zomer nu? Lange tijd organiseerde hij het Apeldoornse Wintercircus. Sinds 2012 richt hij zich echter op het geven van lezingen op scholen.

6. Cas Jansen – Julian Verduyn

Cas Jansen was van 1996 tot 1999 te zien als Julian Verduyn. Hij vertrok uit de serie om samen met Jessica Harmsen (Katja Schuurman) op wereldreis te gaan. De twee lijken inmiddels klaar met reizen: Jansen keert namelijk terug in GTST! Waarschijnlijk is zijn terugkeer onderdeel van de nieuwe strategie van RTL-baas Peter van der Vorst, die Goede Tijden, Slechte Tijden gewoner en herkenbaarder wil maken.

Cas Jansen Julian Verduyn en familie

7. Wik Jongsma – Govert Harmsen

Helaas overleed Wik Jongsma in 2008 op een veel te jonge leeftijd aan de gevolgen van prostaatkanker. Heel Nederland kende hem als Govert Harmsen, die talloze probleemkinderen, waaronder Hedwig (Georgina Verbaan) en Jessica (Katja Schuurman), in huis nam om hen op het rechte pad te krijgen. Daarnaast speelde Jongsma verschillende gastrollen, bijvoorbeeld in Het zonnetje in huis en Medisch Centrum West.

8. Katja Schuurman – Jessica Harmsen

En nu we het toch over haar hebben: Katja Schuurman was van 1994 tot 1999 te zien als Jessica Harmsen. Deze ex-soapie heeft een hele fijne carrière aan haar tijd bij GTST over gehouden! Ze is namelijk nog regelmatig op tv te zien, bijvoorbeeld in series als Divorce, Nieuwe buren en Vlucht HS13. Presenteren doet Schuurman ook. Denk maar eens aan tv-programma’s als Ruben vs Katja, 3 op Reis en recentelijk nog aan Memories.

9. Georgina Verbaan – Hedwig Harmsen

Ten slotte nog even wat aandacht voor dat andere nichtje van Govert Harmsen: Hedwig Harmsen. Deze rol werd natuurlijk gespeeld door Georgina Verbaan. 't Schaep met de 5 pooten, Verliefd op Ibiza, La Famiglia; ook Verbaan kun je nog heel regelmatig terugzien op tv! Fun fact: Verbaan zet zich enorm in tegen dierenleed. Zodoende was ze bijvoorbeeld bij de Tweede Kamerverkiezingen ook lijstduwer voor de Partij voor de Dieren.

't Schaep met de 5 pooten cast

Door de jaren heen heeft GTST natuurlijk nog veel meer acteurs een podium gegeven. Zodoende schreven we eerder ook al een toplijstje over een aantal ex-soapies! Daarnaast wijzen we je ook graag nog even op deze 15 bizarre feitjes over de serie.

Lees verder