Ferry Doedens en Vincent Visser als Lucas en Valentijn Sanders in GTST

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ferry Doedens en Vincent Visser als Lucas en Valentijn Sanders in GTST

RTL grijpt in bij GTST: ‘het moet gewoner en herkenbaarder’

|
|

Laatste update:

RTL pakte vanmiddag eens even flink uit met een grote najaarspresentatie. Hierin doet tv-baas Peter van der Vorst een aantal stevige uitspraken over GTST. Dat moet écht beter.

Het was een tijdje terug nogal een flinke rel: twitter stroomde vol met boze kijkers die de verhaallijnen allemaal véél te kinderachtig vonden. En die ‘puberpersonages’ zoals Valentijn? Wegwezen! Nou, aan die kritiek geeft RTL nu eindelijk gehoor!

GTST blijft op RTL 4

Ondanks slechte kijkcijfers, die ook vorige week bij de compilatieuitzendingen weer niet best waren, blijft RTL vasthouden aan ‘oude tijden’. Oftewel: ook seizoen 30 – dat deze week begon – blijft gewoon om 20:00 te zien op RTL 4.

GTST moet beter

Wel geeft Van der Vorst toe dat het allemaal véél beter moet. Met woorden als ‘gewoner’, ‘herkenbaarder’ en ‘minder luxe’ belooft de programmadirecteur dat Nederlands bekendste soap ingrijpend gaat veranderen, zo tweeten mediajournalisten die bij de presentatie zaten. “Misschien is het te luxe geworden – moeten er weer meer boterhammen met pindakaas gegeten worden”, zo legde Van der Vorst uit.

Jonge acteurs

Als het goed is gaan kijkers de komende maanden échte veranderingen merken. “De binding met de kijker moet worden hervonden”, zegt Peter, die volgens aanwezigen ook zou hebben toegegeven dat sommige acteurs – en daarmee ook hun ergerniswekkende verhaallijnen – ‘te jong’ zijn. Wij houden GTST de komende tijd uiteraard éxtra scherp in de gaten!

Lees verder