Bowien in GTST

Veronica Superguide logo
Bowien in GTST

Tanja Jess sluit GTST-terugkeer niet uit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

GTST zelf is al heerlijk aan het terugblikken op haar roemruchte geschiedenis en actrice Tanja Jess doet daar nu een schepje bovenop. Ze kijkt terug op de bekendste cliffhanger uit de soap en geeft aan dat ze een comeback wel ziet zitten!

Zoals je je nog wel kunt herinneren hing haar personage Bowien Galema zo'n twintig jaar geleden letterlijk aan een klif in de bekendste cliffhanger uit de GTST-geschiedenis. Ludo liet het personage van Tanja Jess vervolgens genadeloos van die klif afdonderen. Einde verhaal. Of... toch niet?!

Comeback

"Het wordt ook wel tijd voor wraak op Ludo", zegt Tanja in de nieuwe editie van Veronica Magazine, sinds vandaag in de winkels. Ze kijkt tegenwoordig nog steeds naar de soap. "Ik zag laatst dat Cas Jansen ook weer terug is. En Bas Muijs, mijn echtgenoot in de serie! Dat vind ik heel grappig om te zien."

Bowien

Bowien terughalen... tja, dat wordt een lastig verhaal. "Bowien is alleen wel dood, dus dan zou het haar tweelingzus of zo moeten zijn. Ach ja, in soaps kan alles."

Ultieme cliff

Tanja voelde Bowiens doodsangst zelf ook wel een beetje. Dat was niet honderd procent gespeeld, zo blijkt nu. "De opnames zelf waren trouwens ook nog behoorlijk spannend. De meeste acteurs in GTST deden destijds hun stunts zelf. Dus ik hing daar daadwerkelijk aan die rots." Tanja kreeg vervolgens te maken met een onervaren hulp op de set. "De jongen die dat tuigje vasthield, had volgens mij nog nooit op een set gestaan en was zo onder de indruk dat hij af en toe dat touw wat liet vieren. Die angst in mijn ogen was dus niet helemaal gespeeld."

Het hele interview met Tanja, waarin ze ook vertelt hoe het was om in één klap BN'er te worden, staat in de nieuwe Veronica Magazine.

Lees verder