Deze 7 bekende sterren hebben wereldberoemde moeders

Maya Hawke, Wyatt Russell en Zoe Kravitz

Het is Moederdag en ook in Hollywood wordt dat natuurlijk gevierd. Alleen de cadeautjes zijn vast wat duurder, vooral voor deze 7 bekende acteurs en actrices want die hebben een wereldberoemde moeder om blij te maken. Veel succes daarmee!

1. Maya Hawke 

Als de sarcastische Robin Buckley was Maya Hawke de grote smaakmaker van Stranger Things seizoen 3. Haar gekibbel met Steve Harrington zorgde voor de nodige luchtigheid in de Netflix Original. Haar acteertalent heeft Maya niet van een vreemde, want Ethan Hawke en Uma Thurman zijn haar ouders! Uma schreef als muze van Quentin Tarantino filmgeschiedenis met Pulp Fiction en Kill Bill en ook Maya had een rolletje in Tarantino's laatste film: Once Upon a Time in Hollywood.

Deze 7 bekende sterren hebben wereldberoemde moeders

2. Zoë Kravitz

Net zoals bij Maya Hawke zegt de achternaam voldoende. Zoë Kravitz is de dochter van rockster Lenny Kravitz. De actrice, die schitterde in Mad Max: Fury Road, The Divergent-series ende serie Big Little Lies, heeft ook een bekende moeder: Lisa Bonnet. Zij werd wereldberoemd als Denise Huxtable uit The Cosby Show. Bonet maakt heel soms nog een film als ze er zin in heeft. Ze is alleen nog op rode lopers te vinden om haar dochter of manlief Jason Momoa te supporten. 

Deze 7 bekende sterren hebben wereldberoemde moeders

3. Margaret Quelley 

De naam Margaret Quelley zal niet direct een belletje doen rinkelen, maar daar komt snel verandering in. Haar rol als sexy hippie in Once Upon a Time in Hollywood was een van de vele hoogtepunten uit Tarantino's meesterwerk. Daarnaast was de actrice ook nog te zien in misdaadkomedie The Nice Guys en topserie The Leftovers. Haar wereldberoemde moeder is Andie McDowell, die in de jaren 90 de koudste harten liet smelten met charmante rollen in Groundhog Day en Four Weddings and a Funeral

Deze 7 bekende sterren hebben wereldberoemde moeders

4. Jack Quaid

Net zoals Maya Hawke en Zoë Kravitz kun je raden wie Jack Quaid's vader is. De zoon van Dennis Quaid brak door met zijn hoofdrol in The Boys en kreeg de lachers op zijn hand met Star Trek: Lower Decks. Dat komische talent heeft hij zonder twijfel van zijn moeder: romcomkoningin Meg Ryan! Zonder de ster uit klassiekers als Sleepless in Seatle, When Harry Met Sally... en You've Got Mail hadden de nineties er héél anders uitgezien. 

Deze 7 bekende sterren hebben wereldberoemde moeders

5. Tracee Ellis Ross

De wereldberoemde achternaam van Tracee Ellis Ross is dit keer niet van de vader, maar van de moeder. De actrice die schittert in de comedyserie Black-ish is de dochter van soullegende Diana Ross. In de romantische comedy The High Note speelde Tracee Ellis een populaire zangeres die duidelijk is gebaseerd op haar wereldberoemde moeder. 

Deze 7 bekende sterren hebben wereldberoemde moeders

6. Riley Keough

Haar opa is de echte grote ster, maar ook haar moeder is wereldberoemd, al is het alleen door de achternaam. Riley Keough is namelijk de dochter van Lisa Marie Presley en de kleindochter van Elvis Presley! Lisa Marie was ook een geliefd onderwerp van de roddelbladen vanwege haar beruchte exen. Ze was onder andere getrouwd met Michael Jackson en Nicolas Cage. Riley Keough doet het een stuk rustiger aan en focust zich op een acteercarrière met glansrollen in films als Mad Max: Fury Road en The Devil All the Time.

Deze 7 bekende sterren hebben wereldberoemde moeders

7. Wyatt Russell 

Wyatt Russell was met zijn rol als de nieuwe Captain America in The Falcon and the Winter Soldier gelijk de meest gehate man in de MCU. De zoon van Kurt Russell weet als geen ander hoe hij de kijkers kan irriteren. Die kwaliteit heeft hij niet van zijn moeder Goldie Hawn. Zij was een van de grappigste actrices uit de jaren 80. In The Christmas Chronicles 2 liet ze zien dat ze nog steeds enorm innemend is. Wyatt is trouwens niet haar enige beroemde kind; Kate en Oliver Hudson moeten vandaag ook een Moederdagcadeau voor haar kopen. 

Deze 7 bekende sterren hebben wereldberoemde moeders

Vier Moederdag verder met deze 9 beste moeders uit films en series. En als je op bezoek gaat bij je moeder of schoonmoeder, moet je deze 10 series vooral NIET kijken

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.