Hoe gaat het met de Stranger Things-cast in lockdown?

Stranger Things 3

Nu de productie rondom Stranger Things seizoen 4 voor onbepaalde tijd plat ligt, moeten de acteurs zich op één of andere manier zien te vermaken. Wij struinden hun social media-accounts af om te zien hoe onze Stranger Things-helden zich staande houden in lockdown.

1. David Harbour

Hopper vermaakt zich wel! Een beetje Tiger King kijken met zijn nieuwe bae, zangeres Lily Allen - heerlijk. Althans: dat is toch wie we zo lief zien lachen in dit filmpje?

Maar toch, even serieus: we kunnen natuurlijk niet alléén maar Tiger King kijken. En dat weet David ook. Hij vindt het ook maar verwarrend, deze tijd waarin we leven. Eenzaamheid, verveling, boosheid; het ligt allemaal op de loer. En daarom riep David een speciaal nummer in het leven. Daar konden fans dan naar sms’en en dan kregen ze een eerlijk, bemoedigend antwoord van Hopper himself. Wat lief!

2. Winona Ryder

We hopen dat het goed gaat met Joyce, aka Winona Ryder. Maar we hebben eerlijk gezegd géén idee. De cultactrice heeft helaas géén social media. We weten dus niet of ze net als de halve wereld aan het bakken is geslagen. Of dat ze ter verveling een thuisgym heeft aangeschaft. Gelukkig hebben we dit fanaccount nog, vol met schattige foto’s van Winona en haar vriend Scott Mackinlay Hahn.

3. Millie Bobby Brown

Millie (Eleven) is natuurlijk opgegroeid met social media en dat zien we aan haar verbluffende insta-game. Die is on point. Tegenwoordig gebruikt net zoals zoveel jongeren de app Houseparty. Hiermee kun je op afstand feesten en blijf je in contact met al je vrienden. Na Millie’s post – voor het oog van haar bijna 34 miljoen (!) volgers - zal Houseparty een dikke boost hebben gekregen!

En ze was er ruim zes weken geleden (gelukkig) al vroeg bij met een thuisblijf-boodschap. Goedzo Millie!

4. Joe Keery

We hebben maar één vraag bij Joe Keery: hoe ziet zijn haar er nu uit?! Als Steve ‘The Hair’ Harrington staat Joe natuurlijk bekend om zijn fluwelen manen. We houden ons hart vast nu hij het waarschijnlijk, net als ons, zonder kapper moet stellen. En hij is tot gekke dingen in staat. Herinner je het bloempotkapsel nog? Helaas post Joe geen selfies, maar alleen cryptische, heerlijk vage insta-collage’s.

5. Sadie Sink

Voor Sadie geldt (bijna) hetzelfde: die blijft ook angstvallig social media-stil in deze tijden van social distancing. Haar online game is een beetje ingekakt. Toch kwam ze twee weken terug nog met een update waarin ze vegan-producten aanprijst! Maar hoe het écht met haar gaat? Dat weten we niet.

Flashback naar the good ol’ days, toen Stranger Things seizoen 4 nét in productie ging.

6. Finn Wolfhard

Hey Mike! Zo te zien gaat het wel lekker met acteur Finn Wolfhard. Zoals fans wellicht al weten, is Finn naast acteur ook vooral muzikant. En ondanks de coronacrisis, neemt hij lekker de tijd om zijn nieuwe indierockbandje The Aubreys te promoten. Zoals met dit social distance-proof radio-interview.

7. Caleb McLaughlin

Sneaky Caleb McLaughlin (Lucas) gebruikt gewoon een neppe Stranger Things 4-teaser om ons te laten bidden! Clickbait much? Nee, zonder gekkigheid: Caleb is een gelovige jongen en steekt dat niet onder stoelen of banken. In dit recente insta-filmpje roept hij iedereen – óók mensen die niet geloven – op om voor elkaar te bidden in deze moeilijke tijden.

Een even hiervoor teleporteerde Caleb ons met deze foto weer helemaal terug naar het eerste seizoen van Stranger Things. Hoe lief is dit?!

8. Gaten Matarazzo

Good guy Gaten Matarazzo (Dustin) zet zijn miljoenenpubliek in om aandacht te vragen voor Amerikanen die het nu nóg moeilijker hebben. Hij zet zich in voor degenen die nu mogelijk zonder baan en inkomen zitten en daardoor letterlijk honger lijden. Hoe dan? Nou, hij gooit een wel heel speciaal item in de goede doelen veiling: een dagje met Gaten in New York City! Wel pas wanneer het veilig is, uiteraard.

9. Noah Schnapp

Will-acteur Noah Schnapp is niet zo superactief op Insta. Al is hij ook daar een fenomeen. Hij vult zijn dagen in quarantaine echter vooral met de gigantisch populaire filmpjesapp TikTok. Noah – die tientallen miljoenen views binnen harkt - gooit regelmatig memes, moods, grappen en best wel indrukwekkende dansjes online. Kijk maar!

@noahschnapp

it took my sister 500. times to learn this

♬ Say So x Like That x Do It Again - goalsounds

10 en 11. Natalia Dyer en Charlie Heaton

Charlie en Natalia – aka Jonathan en Nancy – pakken we even samen, die zijn tenslotte ook in real life een koppeltje! Ja, jongens: hoe gaat het nu eigenlijk? We tasten in het duister. Een duisternis waar The Upside Down nog een puntje aan kan zuigen. Beiden hebben wel sociale media, maar posten helaas geen koppeltjes-lockdown-selfies of iets dergelijks. 

12. Maya Hawke

Maya 'Robin' Hawke woonde de afgelopen jaren op zichzelf, maar kan nu weer heerlijk terugvallen op haar beroemde ouders Uma Thurman en Ethan Hawke. Ze pendelt tussen de twee huishoudens van haar (inmiddels) gescheiden ouders in New York en wordt naar eigen zeggen weer helemaal kind. Maya hoeft zich overigens géén zorgen te maken over een verwilderde bos haar. Kill Bill-legende Uma is niet te beroerd om op te treden als kapper!

En als ze dan bij haar vader Ethan is, zingt ze gewoon mee met zijn singer songwriter-gezin.