De Slimste Mens

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Slimste Mens
NPOTV

De 6 meest verrassende kandidaten van De Slimste Mens

|
|

Laatste update:

De pittige vragen van De Slimste Mens zijn niet voor iedereen weggelegd. Toch hebben behoorlijk wat BN’ers zich gewaagd aan het spelprogramma onder leiding van Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem. Omdat het nieuwe seizoen vanavond begint zetten we de 6 meest verrassende kandidaten uit eerdere Slimste Mens-seizoenen op een rij!

6. Emma Wortelboer

Denk je aan Emma Wortelboer, dan hoor je het hysterische gekrijs bij het Eurovisie Songfestival toen Duncan Laurence de winst pakte. Het wilde BNNVARA-meisje was even ver te zoeken tijdens haar deelname aan De Slimste Mens.

De jongste kandidaat schopte het mega ver in seizoen 2020/2021 en haar grootste prestatie was misschien toch wel dat ze brombeer Maarten van Rossem aan het lachen kreeg met ongepaste seksgrappen!

5. Stefano Keizers

De excentrieke cabaretier Stefano Keizers lijkt geen enkel programma af te slaan. Hij gaf als Verrader een vieze nasmaak aan het populaire programma De Verraders, maar in De Slimste Mens bleef Stefano gelukkig beschaafd.

Hij wist het tot de finale te schoppen in seizoen 2016/2017, maar zijn snorren stalen pas écht de show. Leuk nieuws: Stefano keert terug in de All Stars-editie van De Slimste Mens deze zomer!

4. Angela de Jong

Normaal bekritiseert deze columniste programma na programma, maar in 2017 deed Angela de Jong een poging om De Slimste te worden. Nou ja, een poging? Het lukte de tv-recensente om de finale te winnen en werd daarmee de eerste vrouwelijke winnares van het programma sinds 2009. Eens even geen kritiek in de pen, maar lekker voor de camera’s. Goedgekeurd, Angela!

3. Tim den Besten

Een kandidaat waarvan we denken dat hij eigenlijk liever niet op de stoel wilde zitten is televisiemaker Tim den Besten, want hij ‘haat’ spelletjes spelen. In Het Perfecte Plaatje wist hij al voor hilariteit te zorgen bij de kijkers, maar zijn leuke uitspraken bij De Slimste Mens in 2018 leverden de grappigste momenten op in het vrij serieuze quizprogramma. Dat kwam vooral door zijn paniekaanvallen wanneer Philip moeilijke vragen afvuurde op hem. Logisch!

2. Rob Kemps

Snollebollekes kan wel meer dan alleen het publiek van links naar rechts laten swingen op carnavalskrakers. Rob Kemps -de versie van de feestzanger zonder zijn iconische rood- en geel-gekleurde jasjes- verrast vriend en vijand met de welverdiende titel van De Slimste in het seizoen 2020/2021.

Rob maakte zelfs zoveel indruk bij De Slimste Mens dat de TV-kantine zich waagde aan een naadloze persiflage. Dat laatste ging niet helemaal goed; de Snollebollekes-imitatie leek alsof ‘ie uit een slechte horrorfilm was gewandeld.

1. Jan Rot

Een van de meest bijzondere deelnemers was Jan Rot. De terminaal zieke muzikant had nog één laatste wens: een tweede keer deelnemen aan het programma. Normaal zijn oud-deelnemers niet meer welkom, maar De Slimste Mens maakte graag een uitzondering voor Jan. Hij wist in 2022 revanche te nemen en indruk te maken, slechts maanden voordat hij overleed.

De Slimste Mens is vanaf vanavond iedere werkdag om 20.40 uur te zien op NPO 2. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder