Uniek: Maarten van Rossem lacht na vagina-opmerking De Slimste Mens

Door Robin Heerkens
Maarten van Rossem in De Slimste Mens

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens knalde gisterenavond met maar liefst 1,5 miljoen kijkers enorm goed uit de startblokken. En kijkers zagen unieke beelden: jurylid Maarten van Rossem moest lachen!

Maarten staat natuurlijk bekend om zijn norse houding. Hij kan als de beste duiding geven bij de antwoorden in De Slimste Mens, maar de vrolijkheid zelve? Neh, dat is 'ie niet. Gisteren kon die oude brombeer zijn glimlach toch echt niet onderdrukken. Iets met oesters en vagina's.

'Vind je vagina's ook vies?'

Op een gegeven moment ging het over oesters. Heerlijk, vindt Philip Freriks ze, "met een witte wijn erbij, toch Maarten?" Nou, nee dus. "Ik vind oesters ongekend smerig." Kandidate Emma Wortelboer, die het opnam tegen Guus Meeuwis en Sharon de Miranda, kon het niet laten. "Maar vind je vagina's dan ook vies?", vroeg de BNNVARA-presentatrice. "Want ze zeggen toch dat dat een beetje dezelfde geur heeft?"

Maarten en de oesters

"Nou...", begon Maarten, "daar heb ik een hele andere beleving bij". "Ja...", stamelde een lachende Philip. "Het neemt nu een wending die ik niet had voorzien." En toen gebeurde het: de glimlach! Het ongemak van Philip deed Maartens mondhoeken krullen. We zijn pas één aflevering onderweg, maar het moge duidelijk zijn: dit is nu al het hoogtepunt! Veel kijkers genoten van de tikkie ontregelende Emma een haar chemie met Maarten.

De Slimste Mens is elke werkdag om 20:40 uur te zien op NPO 2. Déze BN'ers doen dit seizoen allemaal mee.