De Slimste Mens maakt uitzondering voor zieke Jan Rot

Door Robin Heerkens
Jan Rot in De Slimste Mens

Muzikant Jan Rot, die ongeneeslijk ziek is, wilde dolgraag nóg een keer meedoen aan De Slimste Mens, zo schreef hij in een column voor het AD. Die wens ging in vervulling: de zanger maakt aankomende donderdag opnieuw zijn opwachting in de best bekeken tv-quiz van dit moment.

Lees ook: Wie bedenkt de vragen in De Slimste Mens?

Jan Rot, die laatst nog enorme indruk maakte in Matthijs Gaat Door, ging het gesprek aan met presentator Philip Freriks, zo maakte omroep KRO-NCRV bekend. “Ik wil eigenlijk nog graag een keertje meedoen”, aldus de zanger. Philip aarzelde: “Ik denk dat het al vol zit. Daarbij komen vroegere kandidaten eigenlijk niet terug.” 

Laatste wens

Maar Jan had daar een goede comeback op: "Tenzij het hun laatste wens is”, zei hij lachend. En hiermee maakt het kijkcijferkanon dus een (begrijpelijke) uitzondering: eigenlijk mag iemand maar één keer meedoen aan De Slimste Mens.

Jan Rot vs. Arjen Lubach

Jan heeft nog een goede reden om het nog een keer te willen proberen: keiharde revanche! De muzikant zat in het allereerste Nederlandse seizoen in de huidige vorm, dat van 2012. De ontknoping - want ja, hij schopte het gewoon tot de finale - was best wel spannend. Jan stond op een gegeven moment samen met mede-finalist Arjen Lubach op hetzelfde aantal seconden: 43. Na overleg van de jury mocht de kandidaat die als laatste aan de beurt was, Arjen, beginnen. ‘Wat weet u van de Moulin Rouge?’, waarop Arjen drie goede antwoorden gaf en won. 

Jacob Derwig voert as we speak nog het Slimste-klassement aan:

Jan Rot is vanaf donderdag te zien in De Slimste Mens, elke werkdag om 20:40 uur op NPO 2.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.