• BN'ers

Jan Rot op 64-jarige leeftijd overleden

Jan Rot

Jan Rot is vrijdagochtend op 64-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt in een bericht op zijn Facebookpagina. De zanger, componist en schrijver leed aan uitgezaaide darmkanker.

"Vanmorgen heeft Jan vredig en vol liefde het leven verlaten", luidt het bericht op social media. "Hij heeft gekozen voor een stille crematie, zonder uitvaart."

Uitgezaaide kanker

Jan maakte in augustus 2021 bekend dat hij uitgezaaide kanker had. Deze maand liet de muzikant weten dat hij nog maar een paar weken te leven had en dat hij daarom al zijn optredens moest annuleren. "Ik hoop er met mijn gezin nog een bijzondere tijd van te maken en dank iedereen voor alle warmte, steun en applaus de afgelopen decennia. Ik ben nog niet weg hier, maar zeg het alvast: Het was een prachtig leven", schreef hij op Facebook.

De Slimste Mens

Een van Jans grote dromen ging voor zijn dood nog in vervulling: nóg een keer meedoen aan De Slimste Mens. De iconische zanger, componist en schrijver maakte eerder dit jaar enorme indruk met zijn deelname.

Indrukwekkende carrière

Rot was schrijver van boeken en liedjes en hij vertaalde de teksten van musicals als Hello, Dolly! en Jersey Boys. Ook de teksten van de Nederlandse versie van rockopera Tommy van The Who zijn van zijn hand. Eerder deze maand verscheen zijn afscheidsalbum I.P.V. Kaarten.

Speciale uitzending

Jan is overleden op de dag dat hij op NPO Radio 5 wordt geëerd met een speciale uitzending. In Een Rotavond, zoals de aflevering heet, praten vrienden en collega's over hem en wordt werk van hem ten gehore gebracht. Onder de gasten zijn onder anderen zangeres Marjolein Meijers, met wie Jan Rot jarenlang het duo An + Jan vormde, Jakob Klaasse, de pianist van Rot en Bill van Dijk met wie Rot in de musical De Palingvissers stond. Astrid de Jong presenteert de uitzending.

Gezin

De muzikant laat zijn vrouw Daan en hun vier kinderen achter.

Bron: ANP/Veronica Superguide