Zingende Jan Rot maakt indruk in De Slimste Mens: ‘Prachtig’

Zingende Jan Rot maakt indruk in De Slimste Mens: ‘Prachtig’

De finaleweek van De Slimste Mens is losgebarsten. De ongeneeslijke zieke Jan Rot maakt avond na avond diepe indruk op de kijkers. Ditmaal door een stukje te zingen!

De finaleweek van De Slimste Mens

Boudewijn de Groot was de eerste Nederlander die de hoogste notering in de Top 2000 van NPO Radio 2 wist te behalen. “Wie was de tweede?”, zo vroeg Philip Freriks zojuist in De Slimste Mens. Zowel columnist Frank Heinen als radiomaker Wouter Bouwman moesten het antwoord schuldig blijven… Gelukkig wist zanger Jan Rot het wel: dat was namelijk Danny Vera met Roller Coaster.

Jan Rot zingt Roller Coaster

Eigenlijk is het heel logisch dat Jan het antwoord wél wist. Hij heeft namelijk een hertaling van Roller Coaster gemaakt, die hij vorig jaar zong in Op1. Jan besluit een stukje te zingen: “Zie ons gaan op de achtbaan van ons leven. Met zijn hoogste punt en diepste dalen, ons menselijk bestaan. En ik zal gaan, op mijn kop desnoods. Ik kan het aan. Alle grenzen aan een mens voorbij, want ik weet: jij bent bij mij.” De kijkers van De Slimste Mens vinden het geweldig:

Jan mocht bij hoge uitzondering een tweede keer meedoen aan De Slimste Mens. Ondanks dat hij het super spannend maakt, wist de zanger het toch tot in de finaleweek te schoppen! Wat heet: Jan wist ook deze aflevering van de quiz door te komen. Hij versloeg Wouter in de finale. En dat betekent dat we Jan morgen terugzien, samen met Frank en Johan Nijenhuis.

De Slimste Mens zie je elke werkdag om 20:40 uur op NPO 2.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.