Duurt lang: 7 Geweldige series die te lang doorgingen

Door Redactie
Andrew Lincoln als Rick Grimes in The Walking Dead

Het is niet makkelijk om een punt te zetten achter een hitserie. Waarom zou je stoppen op je hoogtepunt als je ook nog wat extra seizoenen kunt maken? Hier volgen zeven series die wat ons betreft ten onder zijn gegaan aan hun eigen succes!

1. The Simpsons (1989 - ???)

Geen kwaad woord over Friends en Seinfeld, maar in de jaren 90 was er geen betere comedyserie dan The Simpsons. De reeks koppelde een torenhoge grapdichtheid aan herkenbare personages, slimme popcultuurverwijzingen en zelfs een vleugje maatschappijkritiek. Maar rond de eeuwwisseling was de koek wel op. De grappen werden platter, de plots steeds idioter en de personages steeds onsympathieker. Inmiddels zijn we ruim dertig jaar verder en het aantal beroerde seizoenen is groter dan het aantal geslaagde seizoenen. En dat is toch wel een flinke smet op dit comedy-monument.

Duurt lang: 7 Geweldige series die te lang doorgingen

2. Lost (2004-2010)

Begin deze eeuw zaten iedere week miljoenen mensen aan de buis gekluisterd voor Lost, een baanbrekende serie over een groep overlevenden van een vliegtuigcrash die strandden op een onbewoond eiland. Maar het script van Damon Lindelof riep uiteindelijk meer vragen op dan antwoorden, iets dat onvermijdelijk leidde tot een van de meest frustrerende eindes uit de televisiegeschiedenis. Gelukkig heeft Lindelof geleerd van zijn fouten: voor de sensationele superheldenserie Watchmen hield hij het slechts bij één seizoen. Dat is nog eens stoppen op je hoogtepunt!

Duurt lang: 7 Geweldige series die te lang doorgingen

3. Pretty Little Liars (2010-2017)

Pretty Little Liars was een sexy en spannend tienerdrama waarin vijf vriendinnen werden bedreigd door een geheimzinnige stalker die alleen bekend was onder de schuilnaam ‘A’. In het tweede seizoen werd dan eindelijk onthuld wie er achter schuil ging achter dit alias. Mysterie opgelost, zou je denken. Maar omdat deze serie inmiddels razend populair was geworden, werd besloten om nog eens vijf (!) seizoenen uit te kakken van PLL. En daarbij veranderde de identiteit van ‘A’ vaker dan de gemiddelde Superguide-redacteur wisselt van onderbroek.

Duurt lang: 7 Geweldige series die te lang doorgingen

4. The Walking Dead (2010-2022)

The Walking Dead kwam flitsend uit de startblokken: alsof iemand een televisieserie had gemaakt van je favoriete zombiefilm! Maar na een handjevol seizoenen sleepte de serie zich langzamer voort dan de Walkers die de serie bevolkten. Zelfs hoofdrolspeler Andrew Lincoln vond het allemaal te lang duren en keerde de serie de rug toe. Vanaf het tiende seizoen kroop de serie weer een beetje uit het dal, niet in de laatste plaats dankzij de griezelige Whisperers. Helaas zijn veel kijkers al jaren geleden afgehaakt. Maar dat heeft weer een hele andere reden

Duurt lang: 7 Geweldige series die te lang doorgingen

5. Gomorra (2014-???)

In 2014 werden we weggeblazen door Gomorra. Deze rauwe Italiaanse maffiaserie schopte het in 2019 nog tot onze lijst van de beste misdaadseries op Netflix. En dat geldt zeker voor de eerste twee seizoenen van de reeks. Helaas ging het daarna snel bergafwaarts: vooral omdat geliefde personages uit de weg werden geruimd. Nu is dat niet zo vreemd bij een maffiaserie, maar het was moeilijk meeleven met de nieuwkomers die hun plaats innamen. Inmiddels is er weinig meer over van de oorspronkelijke cast en daarmee ook van wat deze serie zo populair maakte bij de fans.

Duurt lang: 7 Geweldige series die te lang doorgingen

6. The Good Place (2016-2020)

In 2018 riepen we The Good Place nog uit tot de beste comedyserie op Netflix. Geen wonder, The Good Place blonk niet alleen uit in intelligente grappen en een origineel uitgangspunt, de serie had ook nog eens het lef om zichzelf ieder seizoen opnieuw uit te vinden. Maar vier seizoenen later lijken de makers het spoor een beetje bijster: de plot wordt steeds warriger en de originele cast moet steeds meer ruimte maken voor niet bijster interessante personages. Het was hoog tijd dat deze serie, net als Eleanor en haar vrienden, ten grave werd gedragen.

Duurt lang: 7 Geweldige series die te lang doorgingen

7. The Handmaid’s Tale (2017-???)

Het is altijd riskant om verder te gaan waar het boek ophield. Vraag dat maar aan de makers van Game of Thrones. The Handmaid’s Tale lijkt dezelfde kant op te gaan. Deze bewerking van de ijzingwekkende roman van Margaret Atwood greep direct naar je keel en liet je niet meer los. Maar nu de reeks moet afwijken van het boek, is de rek er wel uit. Vrouwen in spookachtige gewaden, gewapende mannen met walkietalkies, geheimzinnig gefluister in de keuken; we weten het inmiddels allemaal wel. Inmiddels zijn er al 4 seizoenen van. Wat ons betreft is dat zeker twee seizoenen te veel…

Duurt lang: 7 Geweldige series die te lang doorgingen