Superheldensensatie Watchmen krijgt geen tweede seizoen

Door Redactie
Regina King als Sister Night in Watchmen op HBO

HBO hield vorig jaar miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd met Watchmen. Maar ondanks het succes, hoeven de fans voorlopig niet te rekenen op een nieuw seizoen van deze meeslepende superheldenserie.

Enthousiast

Aan de kijkcijfers zal het in ieder geval niet liggen: Watchmen trok vorig jaar gemiddeld ruim zeven miljoen kijkers per aflevering. Ook de recensies voor deze HBO-serie waren laaiend enthousiast: zo schopte deze superheldensensatie het vorig jaar nog tot onze ranglijst van de beste series van 2019! Toch heeft de zender achter Game of Thrones een goed excuus om het bij één seizoen van Watchmen te laten: Damon Lindelof, de bedenker van de hitserie, ziet het niet zitten om een vervolg te maken.

Geen geheim

Lindelof, de scenarioschrijver die eerder tekende voor spraakmakende series als Lost en The Leftovers, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat er waarschijnlijk maar één seizoen van Watchmen zou worden gemaakt. Mocht de zender toch een vervolg willen maken, vindt Lindeloff dat trouwens prima. Maar dat ziet de zender op zijn beurt weer niet zitten.

Verfrissend

Ik kan me niet voorstellen dat we dat zouden doen zonder Damon”, zegt HBO-baas Casey Bloys in een interview met USA Today. Misschien maar goed ook: het einde van Watchmen was eigenlijk perfect en het is ook wel verfrissend om een serie te zien die stopt op zijn hoogtepunt in plaats van eindeloos doorsleept!