Regina King als Sister Night in Watchmen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Regina King als Sister Night in Watchmen

Superheldensensatie Watchmen is een enorme hit

|
|

Laatste update:

In oktober ging Watchmen van start. Dankzij mond-tot-mondreclame trekt deze adembenemende superheldenserie iedere week een miljoenenpubliek!

In 2017 werd bekend dat HBO werkte aan Watchmen, een superheldenserie gebaseerd op de gelijknamige strip van Alan Moore en Dave Gibbons. Het gaat hier niet om een trouwe bewerking van de deze comic-klassieker, maar om een vervolg dat zich tientallen jaren afspeelt na de gebeurtenissen in de strip. In deze alternatieve realiteit stuit de gemaskerde rechercheur Sister Night (Regina King) op een duister complot van een rechts-extremistische groepering. De combinatie van keiharde superheldenactie, een eigenzinnig scenario en slimme popcultuurverwijzing maakt Watchmen nu een van de grootse hits van het jaar!

Sociale media

Volgens Variety trekt Watchmen gemiddeld ruim 7 miljoen kijkers per aflevering. Het succes van de HBO-serie is volgens de kenners vooral te danken aan sociale media: de fans tweeten na iedere aflevering fanatiek over hun wekelijkse superheldenfix en dat maakt nieuwsgierig. Dat de serie nu al is genomineerd voor verschillende belangrijke televisieprijzen kan natuurlijk ook geen kwaad. Hoewel schrijver Damon Lindeloff (Lost, The Leftovers) eerder al heeft aangegeven dat Watchmen waarschijnlijk één seizoen beslaat, verheugen wij ons dan ook stiekem al op een vervolg op deze superheldensensatie!

Je ziet Watchmen iedere week via Ziggo Movies & Series.

Lees verder