Game of Thrones-schrijver past boeken niet aan na teleurstellend seizoen 8

Door Redactie
George R.R. Martin

Fans van Game of Thrones hadden duidelijk veel sterke (en nogal negatieve) gevoelens over het laatste seizoen. Enkele van de ideeën hieruit zijn afkomstig van George R.R. Martin, schrijver van de boeken. Maar Martin zegt dat geen van deze reacties, positief of negatief, iets zal veranderen aan zijn plannen voor de laatste twee boeken in de A Song of Ice and Fire-reeks. 

Geen geheimen meer

In een interview met Entertainment Weekly vertelt hij dat hij in zekere mate wel verleiding voelt om aanpassingen te maken aan zijn einde, om het zo origineel en verrassend mogelijk te houden. Misschien krijgt een van de actrices dan toch de dood waarop ze gehoopt had! Ook zegt hij dat het tegenwoordig lastig is om plottwists geheim te houden omdat alles wordt verspreid over het internet. “Ik geef kleine hints in mijn verhalen over hoe het verhaal in elkaar steekt. Voor het internettijdperk was er dan maar een klein deel van de mensen dat hier achterkwam. Maar nu is het zo dat zodra het kleine deel doorheeft hoe het verhaal gaat lopen, dit gedeeld wordt met de rest van de lezers.”

Zijn eigen versie

De schrijver voegt eraan toe dat het een vreemde ervaring was om het slotseizoen van de HBO hitserie te kijken aangezien hij nog steeds zijn eigen versie aan het schrijven is. "Het is wel raar omdat de serie mijn boeken inhaalde," zegt hij. "Ik heb mijn ideeën over de afloop gedeeld, maar de producenten hebben niet alles gebruikt. Het is meer alsof er twee werelden naast elkaar bestaan. Ik moet en zal door met de versie die ik wilde schrijven."

Geen race meer

Aangezien de serie nu is afgelopen voelt Martin geen druk meer om zo snel mogelijk de laatste twee delen Winds of Winter en A Dream of Spring af te schrijven. “Het is geen race meer. De serie is voorbij. Ik werk nu aan de boeken en als ze af zijn, zijn ze af.” Terwijl je wacht op de boeken kan je alvast gaan sparen voor de luxe dvd-box die in december uitkomt, plan alvast een reisje naar een van de filmlocaties, of begin lekker aan een nieuwe serie die vast in de smaak zal vallen.