10 series die je moet kijken als je van Game of Thrones hield

Veronica Superguide logo
10 series die je moet kijken als je van Game of Thrones hield

10 series die je moet kijken als je van Game of Thrones hield

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Het zit erop. Na 8 seizoenen hebben we deze week afscheid genomen van Game of Thrones… Voordat je afkickverschijnselen begint te krijgen, zetten wij nog snel 10 series op een rijtje die je als GoT-fan moet kijken!

1. Rome

Wat waren we verdrietig dat Rome na twee seizoenen al gecanceld werd… Helaas was het een dure serie, die te weinig kijkers trok. Waarom vrijwel iedereen deze serie over het hoofd zag, is ons echter een compleet raadsel. Gelukkig kun je Rome nu nog uitstekend kijken! De serie eindigt namelijk niet met een onbevredigende cliffhanger!

2. Vikings

Vikings vertelt het verhaal van Ragnar Lothbrok, een boer die uiteindelijk de koning van Denemarken wordt, terwijl hij Frankrijk en Engeland terroriseert met zijn constante invallen. Hij wordt vergezeld door zijn broer Rollo, zijn vrouw Lagertha en de scheepsbouwer Floki. Vikings is bruut, maar tegelijkertijd complex, net als de aanleiding voor dit toplijstje: Game of Thrones. Er zijn zes seizoenen om te checken én straks ook nog een spin-off!

3. Black Sails

Black Sails vormt een soort prequel op Treasure Island van Robert Louis Stevenson. De serie draait om Captain Flint en zijn piraten, zo’n twintig jaar voordat de gebeurtenissen uit de roman plaatsvinden. Flint is een van de meest gevreesde en beruchte piraten van zijn tijd. Op een eiland vol dieven, piraten en prostituees heeft hij de touwtjes in handen.

4. The Tudors

Misschien heb je The Tudors vroeger wel op tv gezien. Wij waren in ieder geval verslingerd aan de serie! Net als Game of Thrones, draait het in The Tudors om een machtsstrijd. Dat is echter niet de enige overeenkomst, zo zie je bijvoorbeeld ook Natalie Dormer langskomen. In deze serie over het Engelse koningshuis neemt ze de rol van Anne Boleyn op zich.  

5. The Last Kingdom

Net als GoT is The Last Kingdom gebaseerd op een boekenreeks: The Saxon Stories. De serie speelt zich af in het Engeland van 872, op het hoogtepunt van de invasies van de Vikingen. Enter Untred, een Saksische jongen wiens ouders zijn gedood door de binnenvallende Vikingen. De Vikingen namen hem gevangen en voedden hem op. Het is de vraag naar wie zijn hart uiteindelijk uitgaat. The Last Kingdom heeft trouwens ook nog een Nederlands tintje, zo zie je Tygo Gernandt terug in het derde seizoen.

6. The Borgias

Game of Thrones staat natuurlijk ook bekend om zijn naaktscènes – ook tussen familieleden... The Borgias heeft daar eveneens een flink handje van. De negendelige miniserie draait om een familie in het Italië van de Renaissance. Aan het hoofd staat Rodrigo Borgia, een gladde diplomaat met de ambitie om paus te worden. Deze rol wordt vertolkt door Jeremy Irons, die dat absoluut fantastisch doet!

7. Outlander

Oké, Outlander richt zich meer op romantiek dan Game of Thrones. Maar geloof ons: de serie heeft zoveel meer te bieden. Het verhaal over tijdreizen zit namelijk ook vol kastelen, oorlogen en sterke vrouwen! Het is niet voor niets dat wij er zo dol op zijn. En nee, dat heeft niet alleen met Jamie Fraser te maken

8. The White Queen

Vooruit: voor onze nummer 8 kiezen we nogmaals voor een historisch drama over intriges aan het hof. The White Queen speelt zich af in het door oorlog verscheurde Engeland van de 15e eeuw. De serie volgt drie meedogenloze vrouwen, die allemaal de troon willen claimen en zich door niets laten tegenhouden… Klinkt bekend, hè?

9. Reign

Reign vertelt het verhaal van een 15-jarige Mary, Queen of Scots, terwijl ze in Frankrijk aankomt om te trouwen met prins Francis. Aldaar wordt ze geconfronteerd met politieke en seksuele intriges van (was ie weer!) het hof. De ouders van de prins willen het gearrangeerde huwelijk uitstellen, terwijl Francis zijn halfbroer ook romantische gevoelens voor Maria ontwikkelt.

10. Frontier

Waarom we Frontier noemen? Het antwoord is kort: Khal Drogo! Khaleesi haar echtgenoot werd ons veel te snel ontnomen in GoT. Gelukkig biedt Frontier veel meer (bijlengooiende) Jason Momoa. Frontier draait om de 18e-eeuwse Noord-Amerikaanse pelshandel. In het midden daarvan vinden we Declan Harp, een outlaw die het monopolie van de Hudson's Bay Company wil doorbreken.

Lees verder