Game of Thrones-actrice had een betere dood gewild voor haar personage

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Game of Thrones-actrice had een betere dood gewild voor haar personage

Game of Thrones-actrice had een betere dood gewild voor haar personage

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Game of Thrones-actrice Lena Headey heeft toegegeven dat zij een betere dood had gewild voor haar personage Cersei. En geef haar eens ongelijk: vrijwel alle grote schurken (en eigenlijk ook vrijwel alle helden) kwamen in deze serie op dramatische wijze aan hun eind. Alleen Cersei, de enige slechterik die het acht seizoenen lang heeft volgehouden, niet. Zij kwam toevallig onder het neerstortende puin terecht toen zij samen met haar broer Jamie probeerde te vluchten uit Kings Landing. Dat had beter gekund, vond zowat iedereen. Inclusief Headey zelf dus.

Lena Headey:  “Ik had een betere dood voor Cersei gewild”

Een journalist van The Guardian probeerde Headey in een uitgebreid interview uit de tent te lokken met pittige uitspraken over het laatste seizoen. Daar trapte de 45-jarige actrice echter niet in. Wel zei ze dat “Ik nog niet de gelegenheid heb gehad om er eens goed dronken voor te gaan zitten met Benioff en Weiss”, de showrunners van de serie. Hierop vroeg de journalist natuurlijk meteen: “Wat zou u hen dan willen zeggen?”, waarop Lena bekende dat ze vond dat Cersei anders aan haar eind had mogen komen: “Ik zou zeggen dat ik een betere dood gewild had”.

“Best wel zwaar teleurgesteld”

“Natuurlijk droom je over hoe je dood eruit kan zien; je kon er op allerlei manieren aan gaan in die show. Dus ik was best wel zwaar teleurgesteld” zo licht Lena toe. Toch probeert ze het nog enigszins voor de makers op te nemen, ondanks de felle kritiek: “Ik denk dat ze nooit iedereen tegemoet hadden kunnen komen. Het had niet uitgemaakt wat ze deden”

“Throners” Whatsapp-groep

Ook onthulde Lena dat veel van de castleden nog altijd samen een actieve “Throners” Whatsapp-groep hebben “Dat is hilarisch. Je kan daarop altijd precies merken wie er dronken is!”

Lees verder