Doodgaan in Game of Thrones? Slecht idee. De 10 meest nasty afslachtingen

Door Redactie
Doodgaan in Game of Thrones? Slecht idee. De 10 meest nasty afslachtingen

Game of Thrones kent vele gruwelijke, oorlogszuchtige personages en geweldige scènes zoals The Red Wedding. Maar waar de serie ook een beest in is: het creatief en gruwelijk ombrengen van personages. Doorspiest, afgebrand, levend verzwolgen door honden, vergiftigd, van muren gegooid, verdronken, kapot geslagen met een hamer... het kan niet op in Game of Thrones. En sommige personages vonden op een wel erg gruwelijke manier de dood. We hebben er tien op een rijtje gezet om aan terug te denken met een gevoel van AUWWW! (en geen zorgen: niets uit seizoen 8 wordt genoemd, mocht je nog geen tijd hebben gehad om te kijken). Enjoy!

Oberyn Martell

Arme Oberyn Martell. Deze charismatische gladjakker uit Dorne ging op een gruwelijke manier ten onder in de arena waar hij tegen The Mountain moest vechten. Tyrion moest zich bewijzen in een ‘trial by combat’ en Oberyn was zo tof om het voor Tyrion op te nemen. Wat volgde was een prachtig gevecht waarin Oberyn de overhand had. Maar toen… De meloen-scène.

Doodsoorzaak: The Mountain pakte zijn gezicht vast en plette zijn schedel tussen zijn handen. Duimen in de ogen.

Dood tijdens: seizoen 4, aflevering 8

Ros

Ros was een populaire prostituee van Littlefingers bordeel. Ros was mooi, slim, maar had geen schijn van kans toen ze naar de sadistische Joffrey werd gestuurd. Uitermate naar om te zien en vanaf dat moment was het kristalhelder wat een vervelend teringventje Joffrey was. Maar dan echt. Pijnlijk om naar te kijken.

Doodsoorzaak: Pisventje Joffrey liet haar eerst allemaal sadistische zieke dingen doen bij een andere prostituee, en schoot haar uiteindelijk dood met zijn kruisboog. 

Dood tijdens: seizoen 3, aflevering 6

Lysa Arryn

De knettergekke zus van Catelyn Stark en vrouw van wijlen Jon Arryn liet zich inpakken door beroepsmanipulator Littlefinger. Als de rillingen niet al over je rug liepen bij de beelden van de spichtige vrouw met haar praktisch volgroeide zoon aan de tet, dan ging je wel aan van de ‘moon door’. Het gapende gat in de grond toonde een ijzingwekkende diepte waar vijanden in werden gegooid, soms gewoon omdat zoonlief Robyn ‘MAKE HIM FLY!’ gilde. Brrrr.

Doodsoorzaak: Ze trouwde met Littlefinger, die haar als huwelijkscadeau de moon door uit duwde.

Dood tijdens: seizoen 4, aflevering 7

Mirri Maz Duur

Je moet de drakenkoningin ook niet boos maken. Ze was een heler, een vrouw die slaaf was gemaakt door Drogo. Drogo werd ziek na een wondinfectie. Daenerys Targaryen besloot om haar zwarte magie te laten gebruiken om Drogo te genezen en dat pakte, eh… niet zo lekker uit. Drogo eindigt en vegetatieve staat en Daenerys ongeboren kind was ook het bokje.

Doodsoorzaak: Daenerys, ook niet vies van wraak, bond haar op de vuurstapel waar Drogo werd gecremeerd en liet haar levend verbranden.

Dood tijdens: seizoen 1, aflevering 10

Grand Maester Pycelle

Daar gaat je oude dag. Deze Grand Maester werd te grazen genomen door ex-Maester Qyburn.

Doodsoorzaak: Een hele crèche aan doorgedraaide kinderen (‘little birds’) besprongen hem en prikten hem lek met messen.

Dood tijdens: seizoen 6, aflevering 10

Loopjongen van de Septon

Ja, daar sta je dan tegenover de zombie Mountain die Cersei verdedigt. De jongeman moet het veld ruimen. Vooral het geluid van het moment dat zijn romp van zijn hoofd wordt gescheiden is erg artistiek verantwoord.

Doodsoorzaak: The Mountain trekt zijn hoofd af met zijn blote handen.

Dood tijdens: seizoen 6, aflevering 8

Ramsay Bolton

Weinig personages solliciteerde zo hard naar een gruwelijke dood als Ramsay Bolton. Die arme, arme Sansa kreeg het zo te verduren met deze sadist. Bolton liet mensen villen, onthoofden en voerde onder andere zijn stiefmoeder en haar pasgeboren baby aan zijn uitgehongerde honden. Maar datzelfde werd ook zijn lot. En niet voordat Jon Snow zijn gezicht tot moes slaat. Hoera!

Doodsoorzaak: Sansa liet hem levend opeten door zijn eigen honden, die om te beginnen zijn gezicht van zijn kop rukten.

Dood tijdens: Seizoen 6, aflevering 9

Rickon Stark

Als we toch bij Ramsay Bolton waren: Rickon Stark. Wat heeft dit lieve, schattige ventje verkeerd gedaan? Niks verdorie! En wat een nasty manier om te gaan: Ramsay stelde zijn leger op tegenover dat van Jon Snow. Vervolgens kreeg Rickon -gevangene van Ramsay- te horen: ga maar rennen! Enkele meters voordat Jon Rickon kon bereikenwas het einde verhaal voor Rickon.

Doodsoorzaak: Ramsay schoot hem op afstand dood met pijl en boog. Lachend. Want zo'n zieke sadist is het. 

Dood tijdens: Seizoen 6, aflevering 9

Talisa Stark

Onderdeel van de beroemde ‘Red Wedding’, waarin meerder Starks werden omgebracht. Het allerergste was dat Talisa zwanger was tijdens de moord. Zieke, zieke serie.

Doodsoorzaak: Meerdere malen in haar buik gestoken met een mes, door Lothar Frey

Dood tijdens: Seizoen 3, aflevering 9

Viserys Targaryen

Oh lordie, dat is een creatieve, maar ronduit gruwelijke manier om iemand om zeep te helpen. Tuurlijk, Viserys, die haatten we al vanaf het moment dat hij Daenerys als een stuk vee ana Khal Drogo gaf en iets zei in de richting van ‘al verkrachten ze je met 50 man tegelijk, het interesseert me niet’. Jammer voor hem sloeg de vonk tussen Daenerys en Khal Drogo zwaar over. Viserys werkte Drogo op de zenuwen met zijn gezeur om de gouden kroon die hem beloofd was. Het sprankje geluk en hoop toen Drogo zei dat hij die gouden kroon ging krijgen was best aandoenlijk. Maar helaas voor Viserys bedoelde Drogo wat anders…

Doodsoorzaak: Khal Drogo giet gesmolten goud over zijn hoofd. Kloenk!

Dood tijdens: Seizoen 1, aflevering 6

Ondertussen is seizoen 8 begonnen, dus ongetwijfeld komen er weer gruwelijke moorden bij. Game of Thrones breekt wederom alle records (psst: wist je dat de acteur die Stannis Baratheon speelt zichzelf niet goed vond in de rol?)