‘Stannis Baratheon’ heeft spijt van Game Of Thrones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
‘Stannis Baratheon’ heeft spijt van Game Of Thrones

‘Stannis Baratheon’ heeft spijt van Game Of Thrones

|
|

Laatste update:

Game Of Thrones is extreem populair, en de meeste acteurs in de serie zijn superblij met hun rol! Één hoofdrolspeler, Stephen Dillane die Stannis Baratheon speelde, heeft achteraf toch spijt gekregen… Wat? Hóe dan?

Veel acteurs zouden een moord doen voor een grote rol in Game Of Thrones, en muzikanten staan in de rij voor een cameo in Westeros. Stephen ‘Stannis The Mannis’ Dillane heeft geen hekel aan de show, maar wél aan zijn eigen acteerwerk.

Pure Stannis

In de Britse krant The Times haalt Dillane hard uit naar zichzelf. Hij noemt zijn invulling van de rol nogal twijfelachtig, omdat hij geen idee had van de verhaallijn. ‘Ik had geen idee wat ik deed, en als ik het resultaat in de serie terug zag vond ik mezelf niet overtuigend.’

Dillane leunde voor het verhaal grotendeels op zijn collega Liam Cunningham, oftewel Ser Davos. ‘Liam heeft zich enorm in het verhaal verdiept, op een manier die ik bewonder, maar die ik zelf niet kon evenaren.’ De acteur heeft geprobeerd om Game Of Thrones na zijn vertrek uit de serie nog een paar keer te kijken, maar begreep niets van de ingewikkelde verhaallijnen.

Het is jammer dat Dillane niet met plezier terugkijkt op zijn rol, maar vreemd genoeg past het wel bij zijn personage uit de serie. Stannis Baratheon zette ook voortdurend vraagtekens bij zijn eigen handelen en leek lange tijd een zeldzame ‘good guy’ in Game Of Thrones. Totdat hij in een verachtelijk figuur veranderde, dat dan weer wel.

Darkest Hour

Dillane is binnenkort te zien de Winston Churchill-biopic Darkest Hour. Hij speelt Edward Wood, een oud-minister en ambassadeur die Winston Churchill (Gary Oldman) ervan wil overtuigen dat vredesbesprekingen met Nazi-Duitsland beter zijn dan een oorlog.

Darkest Hour draait vanaf 18 januari in de bioscoop. Gary Oldman wordt voor zijn rol als Winston Churchill al getipt voor een Oscar.

Lees verder