Indrukwekkend: Gary Oldman als Winston Churchill in Darkest Hour

Veronica Superguide logo
Indrukwekkend: Gary Oldman als Winston Churchill in Darkest Hour

Indrukwekkend: Gary Oldman als Winston Churchill in Darkest Hour

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Één van de beste acteurs, Gary Oldman, kruipt in de huid van één van de grootste staatslieden, Winston Churchill. In Darkest Hour lijkt het een recept voor succes!

Winston Churchill staat bekend als één van de grootste staatsmannen uit de moderne geschiedenis. Terwijl hij de Britten probeerde voor te bereiden op de confrontatie met nazi-Duitsland, zaagden zijn partijgenoten aan Churchills stoelpoten.

Onverzettelijk

Tegelijkertijd had hij een ingewikkelde relatie met koning George VI, die eigenlijk niet zat te wachten op de stijfkoppige Churchill als Minister-President. Uiteindelijk wonnen de twee elkaars vertrouwen, en werkten ze nauw samen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Churchills inspirerende onverzettelijkheid is symbool komen te staan voor de Britse strijd tegen de Duitse overmacht. Veel acteurs waagden zich aan de rol, zoals recent John Lithgow in The Crown. Gary Oldman lijkt ook totaal getransformeerd om de Prime Minister te vertolken.

Darkest Hour wordt geregisseerd door Joe Wright, bekend van Pride & Prejudice, Atonement en Pan. De film draait vanaf 18 januari in de bioscoop.

Lees verder