Game of Thrones Jon Snow en Daenerys Targaryen

Veronica Superguide logo
Game of Thrones Jon Snow en Daenerys Targaryen

Game of Thrones première seizoen 8 breekt kijkcijferrecord in de VS!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het komt niet bepaald als een verrassing na de hype van afgelopen maand: de aftrap van Game of Thrones heeft gezorgd voor een recordaantal kijkers in de Verenigde Staten! 

Meer dan een miljoen extra kijkers! 

Afgelopen zondagavond keken ruim 17,4 miljoen mensen naar de première van het achtste en tevens laatste seizoen, zo maakte HBO bekend. Vorig jaar keken 16,1 miljoen mensen naar de eerste aflevering van seizoen 7, dat is ruim 1,3 miljoen extra kijkers!

Stijgende lijn

Bijna 12 miljoen mensen bekeken de aflevering afgelopen zondag live, het resterende aantal Amerikanen keek het later terug on demand. Naar verwachting zal het aantal kijkers nog verdubbelen, aangezien in het verleden veel fans de serie ook op een later moment hebben teruggekeken. Zo trok een aflevering uit het zevende seizoen gemiddeld bijna 33 miljoen kijkers. De cijfers gaan dus nog groeien! 

Sinds afgelopen maandag is de eerste aflevering van de serie terug te zien bij Ziggo. Hoeveel kijkers de serie in Nederland heeft getrokken is nog niet bekend. Mocht je nog een recap van de highlights van de vorige seizoenen nodig hebben: wij hebben de meest epische scènes voor je op een rijtje gezet.

Lees verder