De 10 coolste Game of Thrones scènes die de serie episch maakten

Door Redactie
De 10 coolste Game of Thrones scènes die de serie episch maakten

Game of Thrones seizoen 8 komt dichterbij, de aller, allerlaatste... (muuuuh!) en dat betekent A) dat we ook niet zo goed weten wat we daarna met ons leven moeten. En B) dat we jullie eindeloos gaan bestoken met de tofste lijstjes, zoals welke afleveringen zijn het meest indrukwekkend? En nu dus deze over welke scènes je je absoluut nog kan herinneren. Vol met spoilers, uiteraard. 

The Red Wedding

Bam. Gewoon op de bovenste plak. Hoe kan deze lijst anders beginnen dan met DE scène uit seizoen 3, aflevering 9. De Frey’s, vuile huichelaars, brengen met de hulp van Tywin Lannister Catelyn Tully, Robb Stark en zijn zwangere vrouw Talisa om. En hoe! Bloed en verraad en oh my god, iedereen was in shock. The Red Wedding had kijkers wereldwijd bij de lurven. Filmpjes van kijkers die werden gefilmd terwijl ze de scène zagen gingen viraal. Het Tully-fort stond trouwens een tijdje geleden te koop!

Oberyn Martell tegen The Mountain

Op het puntje van je stoel bij dit een-op-een gevecht tussen de arrogante, maar oh zo charmante Oberyn en het monster The Mountain. Het was geen Red Wedding, maar toen Prins Oberyn Martell of Dorne viel, en Gregor ‘The Mountain’ Glegane zijn hoofd in zijn handen nam en kapotkneep als een overrijpe meloen… Pijn aan je ogen. 

De dood van Jon Snow

Weer zo’n ‘WTF-moment’. Jon Snow! Ze hadden hem vermoord! Aangezien de makers de geliefde Starks al te grazen hadden genomen wist de kijker al dat geen karakter heilig was. Iedereen kon dood. Ook de man niet die terecht ‘the king of the man-bun’ wordt genoemd (oh, en king of the Norh). We konden geen genoeg krijgen van Jon Snow. En ook niet van zijn roodharige Wilding-vriendin Ygritte die helaas wél echt dood ging (maar in het echte leven trouwden Kit Harington en Rose Leslie, awww)

De dood van Eddard Stark

Dit was eigenlijk het eerste moment waarop de serie liet zien: dit is hoe wij omgaan met de personages waar je je nét een beetje aan begon te hechten. Eddard Stark, de vriendelijke, warme vader en moreel superieure koning. Game of Thrones doet niet aan sentiment dus zijn hoofd ging er zonder pardon af. Terwijl zijn kinderen keken. Het leerde ons veel over de Lannisters, stelletje onbetrouwbare monsters, en over…

Joffrey Baratheon

Niemand is zo intens gehaat als Joffrey, het blonde incest-bastaard-hondenjong van Cercei en haar broer Jamie. En toen hij een gruwelijke dood stierf ging er een golf van pure blijdschap rond. Eindelijk. We hopen dat het pijn deed. Zo te zien wel. 

Daenerys koopt The Unsullied en verbrandt de meester

Daenerys komt bij de verkopende meester van het huurlingenleger The Unsullied en we haten hem direct. Arrogant, vervelend. Een klier met teveel geld die de ijzeren discipline van zijn huurlingen toont door een tepel(!) af te snijden bij één van hem, die geen spier vertrekt. Dude! Ziek! Hij wil een draak in ruil voor het leger. En dat krijgt hij. Om vervolgens door het beest in de fik gezet te worden om het commando van The Queen of Dragons. Mama geeft haar kinderen niet weg. Deze scène is favoriet omdat we voor het eerst Daenerys zien als aanvoerder waar niet mee te sollen valt. En als je niet al fan was…

Brienne of Tarth vs. The Hound

Oh oh Brienne... Ze heeft een eed afgelegd dat ze de dochters van Cattelyn Tully-Stark zou beschermen en dan is The Hound er met Arya vandoor. Wat volgt is een langdurige, prachtige choreografie van een knokpartij tussen de twee professionele vechtersbazen. 

Shireen Baratheon op de brandstapel

Eigenlijk moet je deze niet terug willen kijken. Wat een verschrikkelijke scène. Shireen is de dochter van Stannis en Selyse Baratheon. Haar vader heeft de IJzeren Troon geclaimd (wie niet in GoT) en Shireen is zijn enige nog levende dochter. Ze heeft de ziekte 'Greyscale' gehad en daar is haar gezicht nog van toegetakeld. Ze krijgt een allerschattigste vriendschap met Ser Davos en is zo ongeveer het liefste karakter in die hele serie. Maar het zou GoT niet zijn als niet precies dat meisje op gruwelijke wijze aan haar einde komt. Weer zo'n 'WAT DE FUCK!'-moment. Nou ja, je weet de rest: Melisandre zorgt ervoor dat de ouders ervan overtuigd raken dat ze hun dochter moeten opofferen en moeten verbranden. Wat ze doen. Dat pakt niet al te best uit: moeder verhangt zichzelf uit verdriet en spijt. Vader verliest zijn focus en wordt uiteindelijk door Brienne of Tarth gedood. 

Sansa Stark ontsnapt

Ein-de-lijk vond Theon zijn ballen terug en eindelijk kon Sansa weg bij psychopaat Ramsay. Dat moment, daar hadden we al heel lang op gewacht. We konden alleen nog maar achter ons schermpje zitten en gillen 'REN SANSA, REN!' Het gaat inmiddels beter met Sansa Stark.

De dood van Myrcella

Tuurlijk, de Lannisters zijn geen lieverdjes, maar dit was gewoon te wreed. Jamie had haar net verteld dat hij haar vader was, ze zou naar huis komen, het was allemaal zo mooi. Maar dan blijkt ze vergiftigd op Dorne, door de weduwe van Oberyn Martel, die nog een appeltje te schillen had met ze. En ja, dat kunnen wij ons voorstellen, maar Myrcella? Niet oké. Uiteraard pakt Cercei de dood van haar dochter aan om het Ellaria betaald te zetten. En hoe: