De 16 nieuwe Star Wars-films en -series om naar uit te kijken!

Veronica Superguide logo
De 16 nieuwe Star Wars-films en -series om naar uit te kijken!
Star Wars

De 16 nieuwe Star Wars-films en -series om naar uit te kijken!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Star Wars zat een paar jaar geleden in een dip, maar dankzij The Mandalorian ziet de toekomst er weer stralend uit als de twee zonnen van Tatooine.

Na het schokkende einde van The Mandalorian seizoen 2 vraag je je waarschijnlijk af hoe de toekomst van Star Wars eruit ziet. We zetten alle projecten (waarvan we het bestaan weten) op een rijtje!

Series

The Book of Boba Fett - December 2021

De mysterieuze premiejager Boba Fett (Temuera Morrison) speelde een onverwachte hoofdrol in het tweede seizoen van The Mandalorian. Nóg onverwachter was dat de ruimte-badass een eigen spin-off-serie kreeg: The Book of Boba Fett!

In deze nieuwe serie zien we (waarschijnlijk) dat de legendarische premiejager zijn rechtmatige plaats in de georganiseerde ruimtemisdaad opeist, samen met Fennec Shand (Ming-Na Wen). Er werd al jarenlang gesproken over een mogelijke film over de ‘bounty hunter’, maar die plannen werden uiteindelijk The Book of Boba Fett. Het is de bedoeling dat de serie in december 2021 start.

The Mandalorian seizoen 3 - 2021?

Na de aankondiging van The Book of Boba Fett was er een beetje verwarring… Is The Mandalorian nu afgelopen? Is The Book of Boba Fett eigenlijk seizoen 3 van The Mandalorian? Het antwoord is: nee!

De nieuwe Boba Fett-serie neemt wel de plaats in van The Mandalorian, in de zin dat de nieuwe serie eind 2021 verschijnt, maar nadat de opnames van Boba Fett voltooid zijn wordt er gewoon weer gewerkt aan Mando.

Nu Baby Yoda weg is met Luke Skywalker (wat een twist!) líjkt het erop dat Mando (Pedro Pascal) zich in het derde seizoen met andere dingen bezighoudt. Hij nam bezit van de ‘darksaber’, waarmee hij recht kreeg op de troon van Mandalore. Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff) baalt als een stekker, want zíj zocht jarenlang naar dit ding. Tegelijkertijd heeft ze waarschijnlijk geen zin om op leven en dood tegen Din Djarin te vechten…

En we zien de kleine Grogu vast wel weer terug, toch? Met de Jedi-tempel van Luke liep het niet zo best af, zo zagen we in The Last Jedi… Officieel is er nog niets bekend, maar we gaan uit ervan uit dat The Mandalorian eind 2021 terugkeert, maar begin 2022 is ook een mogelijkheid.

Ahsoka - Nog onbekend

Rosario Dawson was in The Mandalorian te zien als de Jedi Ahsoka Tano, bekend uit The Clone Wars en Star Wars: Rebels. Ze hielp Din Djarin met het vinden van een Jedi om Baby Yoda te trainen, terwijl ze zelf zocht naar Groot-Admiraal Thrawn. Thrawn was een briljant admiraal die naar een onbekende plek verdween (samen met Ezra Bridger) om daar The First Order te stichten.

Tano zoekt al jarenlang naar deze geniale vijand om hem uit te schakelen én Bridger te vinden. Wanneer deze serie op Disney+ verschijnt is nog niet bekend: waarschijnlijk ná The Mandalorian seizoen 3, in 2022.

Rangers of the New Republic - Geannuleerd

In The Mandalorian is het kwaadaardige Empire grotendeels verslagen en bouwt de New Republic langzaam aan een veilig heelal. Veel criminelen grepen hun kans in het machtsvacuüm, en waarschijnlijk krijgen zij te maken met de ‘Rangers’ van de Republic.

Het was (waarschijnlijk) de bedoeling dat Gina Carano de hoofdrol in deze serie zou krijgen, en als Cara Dune op intergalactisch gespuis zou jagen. Nadat Carano na verschillende waarschuwingen schadelijke en kwetsende boodschappen op Twitter blééf posten kreeg ze de zak... Iets later werd bekend dat het werk aan Rangers stopgezet werd.

Andor - 2022

In Rogue One is Diego Luna te zien als spion Cassian Andor, die een grote rol speelt bij de vernietiging van de Death Star. Andor is een prequelserie en laat zien wat voor vuile spelletjes Andor en zijn team speelden vóór de gebeurtenissen in Rogue One. Volgens Luna wordt Andor een intense spionagethriller in het Star Wars-universum.

Andor bestaat uit twaalf afleveringen en staat gepland voor 2022.

Obi-Wan Kenobi - Nog onbekend

Geruchten over een nieuwe Star Wars-film over Obi-Wan Kenobi gingen al jaren rond, maar uiteindelijk veranderden de plannen in een serie op Disney+! Ewan McGregor keert terug naar de rol die hij in de prequel-trilogie speelde, en zelfs Hayden Christensen is te zien als Darth Vader.

De serie speelt tien jaar na Episode III: Revenge of the Sith. Het Empire is lekker bezig om het heelal te veroveren en Darth Vader jaagt alle levende Jedi op om ze te vermoorden. De paden van Obi-Wan en zijn voormalig leerling kruisen elkaar wederom! Wanneer Obi-Wan Kenobi op Disney+ verschijnt is nog niet bekendgemaakt: we weten wél dat het werk aan de serie in maart begint. Een releasedatum in 2022 of 2023 ligt dan voor de hand.

Lando - Nog onbekend

Lando Calrissian is één van de populairste personages in Star Wars. De flamboyante smokkelaar is een publieksfavoriet, of hij nu door Billy Dee Williams gespeeld wordt of Donald Glover!

Voor Disney+ wordt er gewerkt aan een serie over de intergalactische vrijbuiter. Verder is er nog héél weinig duidelijk over de serie: we weten niet eens of Billy Dee Williams of Donald Glover de hoofdrol speelt! Allebei misschien?

The Acolyte - Nog onbekend

Star Wars draait grotendeels om de strijd tussen de Jedi en de kwade Sith. De achtergrond van deze strijd is echter nogal… mysterieus. The Acolyte draait (waarschijnlijk) om een Sith Lord die lang vóór Episode I een greep doet naar de macht. Officieel is er nog niets over bekend, maar het zou ons niet verbazen als we in The Acolyte ontdekken hoe een jonge Palpatine verandert in de gevaarlijke Darth Sidious.

Verder is The Acolyte op dit moment nog één groot mysterie!

Films

Rogue Squadron - 2023

Rogue Squadron is een team van de beste piloten die de rebellen (en Republic) tot hun beschikking hebben. Regisseur Patty Jenkins staat aan het roer van deze film, die waarschijnlijk draait om spectaculaire ruimtegevechten. Top Gun in een galaxy far, far away? Klinkt goed!

Onbekende films - 2025/2027

Rogue Squadron is de eerste nieuwe Star Wars-film waarvan we de naam weten, maar er lopen op het moment nog een paar projecten. Regisseur Rian Johnson (The Last Jedi) werkt aan een nieuwe Star Wars-trilogie, die los staat van de negen films uit de ‘originele’ reeks.

Daarnaast werkt regisseur Taika Waititi aan een onbekende Star Wars-film, nadat hij de seizoensfinale van The Mandalorian verzorgde. Kevin Feige bereidt een onaangekondigde Star Wars-film voor én gaan er geruchten over een nieuwe film van J.D. Dillard (Sleight).

Animatie

Niet alle Star Wars-fans zijn geïnteresseerd in de animatieseries die zich afspelen in a galaxy far, far away. De verhaallijnen van series als The Clone Wars en Star Wars: Rebels zijn echter wél belangrijk voor reeksen als The Mandalorian. De komende jaren zal het belang ervan waarschijnlijk alleen maar toenemen, dus we zetten de aangekondigde animatieseries er gewoon even bij!

The Bad Batch - 2021

De soldaten uit The Bad Batch ken je misschien nog uit The Clone Wars. Het team bestaat uit verschillende klonen die… niet helemaal lekker uit de verf kwamen. Hun ‘fouten’ zorgen er echter voor dat ze veel onafhankelijker denken dan normale kloonsoldaten, en The Bad Batch wordt daarom ingezet als commando’s.

In The Bad Batch zie je waarschijnlijk hoe de Republiek na de machtsgreep van Palpatine verandert in het kwaadaardige Empire. The Bad Batch heeft geen zin om voor een kwade zaak te vechten, deserteert en probeert als een soort intergalactisch A-Team te overleven. De serie verschijnt in de loop van 2021 op Disney+.

Star Wars: Visions - 22 september

Deze serie bestaat uit een tiental korte verhalen die worden gemaakt door Japanse anime-studio’s. George Lucas jatte Star Wars bij elkaar uit het oeuvre van regisseur Akira Kurosawa, dus een knik naar Japan komt geen moment te vroeg. Visions verschijnt 22 september op Disney+ en de eerste beelden beloven een schitterend spektakel.

A Droid Story - Nog onbekend

In deze Disney+ animatiefilm nemen C-3PO en R2-D2 een nieuwe held(in) onder hun hoede, terwijl ze een geheime missie vervullen. Het lijkt erop dat A Droid Story een spannende kinderfilm wordt; een releasedatum is nog niet bekend.

Een galaxy vol Star Wars!

Nadat Star Wars (al dan niet terecht) een flinke deuk opliep door Solo, The Last Jedi en The Rise of Skywalker bracht Baby Yoda gelukkig redding! De komende tijd verschijnen er genoeg spannende series om het Star Wars-universum weer vitaal te maken.

Lees verder