‘Hayden Christensen in Obi-Wan Kenobi-serie’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
‘Hayden Christensen in Obi-Wan Kenobi-serie’

‘Hayden Christensen in Obi-Wan Kenobi-serie’

|
|

Laatste update:

Anakin Skywalker keert terug! Hayden Christensen uit de Star Wars-prequels krijgt een vaste rol in de nieuwe Obi-Wan Kenobi-serie met Ewan McGregor, die gemaakt wordt voor Disney+.

Het nieuws is nog niet officieel naar buiten gebracht, maar de Amerikaanse site LRM Online baseert zich op een anonieme bron rond de serie. In tegenstelling tot eerdere geruchten zou Christensen geen kleine rol spelen, maar gepromoveerd zijn tot ‘regular’, oftewel een vaste rol! Het nieuws zou eigenlijk tijdens de Star Wars Celebration-conventie onthuld worden, maar omdat deze is uitgesteld tot 2022, viel dat in het water.

De rol van Anakin Skywalker/Darth Vader in de Star Wars-prequels leverden Christensen veel kritiek op, en na deze films trok hij zich grotendeels terug uit Hollywood en richtte hij zich op kleinere films. Voor The Rise Of Skywalker sprak hij de stem van Anakin weer in, en met de nieuwe Obi-Wan-serie maakt hij dus een échte Star Wars-rentree.

Hoe Anakin precies in de serie zit is nog onbekend. Het zou kunnen dat Obi-Wan (Ewan McGregor) regelmatig flashbacks heeft naar zijn mislukte leerling, maar verhaaltechnisch is het nog even koffiedik kijken. Ten tijde van de nieuwe Obi-Wan-serie gaat Anakin door het leven als Darth Vader, dus misschien krijgen we Christensens gezicht helemaal niet te zien!

Obi-Wan op Disney+

De laatste twee Star Wars-films wisten fans nogal te polariseren, maar iedereen is het erover eens dat de Disney+-serie The Mandalorian een frisse wind door ‘a galaxy far, far away’ laat waaien. Het tweede seizoen van deze ruimtewestern staat gepland voor eind dit jaar. Als het goed is begint de Obi-Wan-serie begin 2021 met filmen.

Lees verder