De Star Wars-serie rond Obi-Wan Kenobi ís een beetje uitgesteld, maar Ewan McGregor maakt zich geen zorgen.

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Star Wars-serie rond Obi-Wan Kenobi ís een beetje uitgesteld, maar Ewan McGregor maakt zich geen zorgen.

Ewan McGregor reageert op uitstel Obi-Wan-serie

|
|

Laatste update:

Vandaag werd bekend dat de productie van de nieuwe Star Wars-serie rond Obi-Wan Kenobi flink in de problemen zat. Ewan McGregor, Obi-Wan himself, heeft de vervelende situatie toegelicht. Volgens de acteur is de situatie niet zo ernstig als is voorgesteld.

Vandaag meldden we dat de opnames van de nieuwe Star Wars-serie op Disney+ flink uitgesteld werden, en de schrijver van de serie zijn congé had gekregen. Dit kwam nog ná hardnekkige geruchten dat de serie helemáál afgeblazen werd. Hoofdrolspeler Ewan McGregor was gisteravond aanwezig bij een presentatie van Birds Of Prey (waarin hij de superschurk Black Mask speelt) en werd naar de stand van zaken gevraagd. Volgens vuige geruchten zou McGregor zelfs niet meer mee willen doen aan Obi-Wan, maar dat is pertinent onjuist.

McGregor bevestigt dat de opnames voor Obi-Wan zijn uitgesteld tot januari 2021, maar is het niet zo dat de serie ‘on-hold’ staat en iedereen naar huis is gestuurd. Er is wat extra werk nodig aan de scripts, maar volgens McGregor waren die helemaal niet verkeerd. ‘In plaats van opnames in augustus hebben we nu opnames in januari; dat is het. Het gebeurt zo vaak dat projecten een beetje veranderen.’

Star Wars: Obi-Wan

Volgens McGregor wordt het nieuws online veel negatiever gepresenteerd dan het eigenlijk is. ‘Het uitstel verandert niet zo veel; ik geloof zelfs dat de serie op koers blijft voor de geplande releasedatum.’ Tot slot meldt McGregor dat hij ‘enorm veel zin heeft om de rol van Obi-Wan Kenobi weer te spelen.’ Gelukkig, want de Schot heeft best een tijdje moeten wachten tot hij zijn Jedi-gewaad weer aan kon trekken.

De releasedatum van de Obi-Wan-serie op Disney+ was nog niet bekend, maar als deze niet verandert door een paar maanden uitstel, dan ligt hij nog behoorlijk ver in de toekomst. De opnames van het megasuccesvolle The Mandalorian begonnen ruim een jaar voor de serie zijn debuut maakte! Eind dit jaar keren Mando en Baby Yoda overigens weer terug voor een nieuwe serie avonturen.

Het lijkt er dus op dat we de nieuwe Star Wars-serie op zijn vroegst eind 2021 kunnen zien; misschien zelf iets later...

Lees verder