Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi in Attack of the Clones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi in Attack of the Clones

Nee, de Obi-Wan Kenobi-serie op Disney+ is NIET gecanceld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Star Wars-fans kregen de afgelopen dagen een lichte hartverzakking toen ze op twitter een merkwaardig bericht tegenkwamen: 'Ewan McGregor has exited the ‘OBI-WAN’ Disney+ series due to creative differences.' Wat blijkt? Het is bullshit.

Het twitteraccount DicsussingFilm, een parodie op het bestaande nieuwsplatform DiscussingFilm, stuurde dit fake news-berichtje de wereld in. Verschillende grote geruchten- en fansites zoals We Got This Covered en That Hashtag Show pakten het nieuws ook écht op, wat voor héél veel onnodige verwarring zorgde...

Fake news

Disney+ gaat gelukkig gewóón door met Obi-Wan en Ewan McGregor is nog steeds van de partij. Niets aan de hand. De Obi-Wan-serie werd afgelopen zomer aangekondigd op D23 2019. En hoewel er sindsdien weinig nieuws kwam - net als bij de aangekondigde prequel-serie op Rogue One - wil dat natuurlijk niet zeggen dat Lucasfilm en Disney er de stekker uittrokken.

Waar gaat Obi-Wan over?

Zoals gezegd: details zijn schaars, er is zelfs nog geen summiere releasedate. Wel weten we dat de serie rond Ewan McGregors meester-jedi plaatsvindt tussen Revenge of the Sith en A New Hope. Waarschijnlijk zit Obi-Wan zich nog altijd te verstoppen op Tattooine terwijl hij probeert Luke Skywaker uit handen van Darth Vader te houden. Of dat een spannende serie oplevert? Tja, dat is nog moeilijk te zeggen. Maar wie had van te voren gedacht dat The Mandalorian zó goed zou zijn? Kortom: wij hebben er alle vertrouwen in!

Lees verder