Ewan McGregor Obi-Wan Kenobi

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ewan McGregor Obi-Wan Kenobi

“Ewan McGregor terug als Obi-Wan Kenobi in Star Wars-serie voor Disney+”

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het was flink balen voor Star Wars-fans toen Disney in juni vorig jaar aankondigde om na de tegenvallende resultaten van Solo: A Star Wars Story voorlopig geen spin-offs meer te maken. Hierdoor werden plannen voor een Boba Fett-film (die volgens ons geweldig had kunnen worden) én een film met Ewan McGregor opnieuw als Obi-Wan Kenobi in de prullenbak gegooid. Maar nu gloort er weer hoop: eerst verschijnt op Disney+ straks de Star Wars-serie The Mandalorian, over een personage in eenzelfde harnas als Boba Fett, en nu blijkt dat de streamingdienst wellicht ook een serie over Obi-Wan gaat maken - met Ewan McGregor natuurlijk.

Volgens het betrouwbare Deadline.com is de Schotse acteur al in vergevorderde gesprekken om de rol van de bebaarde Jedi-ridder opnieuw op zich te nemen. Verder is er nog niets over deze serie bekend. De regie van de geplande film zou in handen zijn geweest van Stephen Daldry, bekend als regisseur van de musical Billy Elliott en de tranentrekker The Reader. Het is niet bekend of de Britse filmmaker nu ook de showrunner van de serie gaat worden. Mocht dat het geval zijn, dan is dat goed nieuws: als regisseur van vier afleveringen van The Crown en als co-producent van deze bejubelde Netflix-serie heeft hij op tv-gebied inmiddels al meer moois laten zien dan op het witte doek.

Rogue One spin-off serie

Naast The Mandalorian en deze Obi Wan-serie komt Disney+ ook nog met een prequel-serie over Rogue One. We wisten al dat Diego Luna hierin terugkeert als Cassian Andor, maar inmiddels is ook bekend dat Alan Tudyk hierin opnieuw de stem zal verzorgen van de cynische Droid K2SO, toch wel de smaakmaker van deze uitstekende spin-off film.

Lees verder