Star Wars Rogue One Cassian Andor Diego Luna

Veronica Superguide logo
Star Wars Rogue One Cassian Andor Diego Luna

Rogue One: A Star Wars Story krijgt eigen prequel-serie op Disney+

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Disney-baas Bob Iger heeft weer enkele nieuwe onthullingen gedaan over hun eigen streamingdienst, waarmee het bedrijf vanaf eind 2019 de concurrentie aangaat met Netflix. Zo heeft hij eindelijk de naam van deze nieuwe dienst bekend gemaakt; het kanaal gaat namelijk Disney+ heten. Tegelijk kondigde Iger aan dat Disney+ naast The Mandalorian nog een Star Wars TV-serie krijgt. Dit wordt een prequel voor Rogue One: A Star Wars Story met in de hoofdrol Diego Luna als de ruige Cassian Andor.

Opmerkelijke keuze, maar een boeiend personage

Ook al hebben Disney en Lucasfilm na de tegenvallende resultaten van Solo: A Star Wars Story besloten om naast Episode IX de komende tijd maar even geen Star Wars-films meer te maken, dat gemis gaan ze ruimschoots inhalen op Disney+. En Cassian Andor mag dan een opmerkelijke keuze zijn voor een eigen TV-serie, dit personage is er boeiend genoeg voor. Al in zijn eerste scène in Rogue One wordt duidelijk dat deze rebel nergens voor terugdeinst, als hij een informant in de rug schiet.

Anti-held die over lijken gaat

Deze anti-held vecht aan de kant van de goeden, maar gaat letterlijk over lijken om zijn doel te bereiken. En dan gaat hij ook nog wederom gespeeld worden door Diego Luna, die op het punt staat om een nog grotere naam te worden met zijn hoofdrol in Narcos: Mexico, dat vanaf vrijdag 16 november op Netflix te zien is.

“Terugkeren naar het Star Wars universum is heel bijzonder voor mij” zo vertelt de Mexicaanse acteur aan StarWars.com. “Ik heb zo veel goede herinneringen aan het werk dat we samen gedaan hebben en de relaties die ik heb opgebouwd tijdens die reis. We hebben een fantastisch avontuur voor de boeg, en dit geweldige format geeft ons de kans om zijn personage nader te bestuderen”.

Loki-serie gaat door!

Nog meer goed nieuws: Iger bevestigde tegelijk het verhaal van twee maanden terug dat Disney+ ook met een TV-serie rond Marvel-schurk Loki komt, en dat Tom Hiddleston opnieuw de rol van Thor’s snode stiefbroer zal spelen.

Lees verder