Wow! Krijgt Marvel’s fanfavoriet Loki een eigen serie?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wow! Krijgt Marvel’s fanfavoriet Loki een eigen serie?

Wow! Krijgt Marvel’s fanfavoriet Loki een eigen serie?

|
|

Laatste update:

Marvel-fans roepen het al jaren: geef de charmante Tom Hiddleston zijn eigen Loki-film! Ze krijgen binnenkort (min of meer) hun zin: Loki krijgt waarschijnlijk zijn eigen Marvel-miniserie. Dat heeft Thor niet eens!

Volgens Variety werkt Disney momenteel aan verschillende big budget-series over bekende Marvel-figuren. Loki, uit The Avengers en Thor, is een belangrijke kandidaat, maar ook de Scarlet Witch uit Captain America: Civil War en The Avengers is in de running.

Star power

Het gaat niet om ‘b-versies’ waarin de helden vervangen worden door onbekende acteurs. Naar verluidt wil Disney dat Tom Hiddleston en Elizabeth Olsen hun superkunstjes ook op het kleine scherm vertonen.

Naast Loki en Scarlet Witch zijn er nog meer helden en schurken in de running. Het gaat om figuren die wél geliefd zijn (zoals Tom Hiddlestons Loki), maar in het Marvel Cinematic Universe een bijrol vervullen. Voorwaarde is daarnaast dat ze geen eigen film hebben. De miniseries krijgen waarschijnlijk zes tot acht afleveringen, en kunnen een fikse publiekstrekker worden voor Disneys streamingservice.

Zes tot acht uur Loki? Dit is voor fans nog leuker dan een film!

Disney versus Netflix

Bijna alle Avengers vallen dus af (behalve Black Widow en Hawkeye), net als Ant-Man, Dr.  Strange en Black Panther. Het pantheon aan Marvel-superhelden is zó groot dat er keuze te over is. De nieuwe miniseries vallen onder de vlag van Marvel Studios: de Marvel Television-series, zoals Daredevil op Netflix en Legion op FOX gaan vooralsnog gewoon door.

Volgens de geruchten spaart Disney kosten noch moeite om de nieuwe streamingservice, Disney Play, een succes te maken. Disney moet ook wel groots uitpakken, want ze willen de concurrentie aangaan met streaminggigant Netflix.

Naast de mogelijke Marvel-series zijn er ook s-spin-offs in de maak voor Disney Play, en verschillende animatieseries als en Resistance.

Dat de series exclusief gemaakt worden voor Disney Play is natuurlijk een domper. In principe start dit streamingplatform uitsluitend in de Verenigde Staten, en het is nog onduidelijk wat de plannen zijn voor Europa. Disney Play start gelukkig pas eind 2019, dus er kan in de tussentijd nog een hoop gebeuren.

Lees verder