Wat weten we van de nieuwe Star Wars tv-serie ‘The Mandalorian’?

Veronica Superguide logo
Wat weten we van de nieuwe Star Wars tv-serie ‘The Mandalorian’?

Wat weten we van de nieuwe Star Wars tv-serie ‘The Mandalorian’?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gisteren maakte regisseur Jon Favreau de titel bekend van de groots opgezette Star Wars TV-serie die hij aan het schrijven en produceren is. Deze tiendelige serie gaat The Mandalorian heten. Bij fans gaat er dan meteen een lampje branden, want het populaire personage Boba Fett had altijd een Mandalorian-harnas aan. Nu heeft Starwars.com ook de eerste afbeelding vrijgegeven, en een aantal regisseurs bekend gemaakt. Zo zullen zowel Jurassic World-actrice Bryce Dallas Howard als Thor Ragnarok-regisseur Taika Waititi afleveringen voor hun rekening nemen!

Wat weten we van de nieuwe Star Wars tv-serie ‘The Mandalorian’?

Eenzame revolverheld

Op Instagram onthulde Favreau donderdag zowel de titel als de synopsis voor de langverwachte serie: “Na de verhalen over Jango en Boba Fett, duikt een nieuwe strijder op in het Star Wars universum. ‘The Mandalorian’ speelt zich af na de val van The Empire en voor de opkomst van The First Order. We volgen de beslommeringen van een eenzame revolverheld in de verste uithoeken van The Galaxy, ver van de macht van The New Republic vandaan...” . Hieruit is ook meteen duidelijk wanneer The Mandalorian zich afspeelt: tussen Return of the Jedi en The Force Awakens in dus, maar dat had de bedenker van de serie al eerder bekend gemaakt.

En dan ook nog de regisseur van Thor: Ragnarok!

Tegelijk met de eerste officiële afbeelding gaf Starwars.com ook de namen vrij van een vijftal regisseurs. Hieronder bevinden zich Dave Filoni, die al afleveringen van Star Wars: The Clone Wars en Star Wars Rebels geregisseerd heeft. Ook Jessica Jones-regisseuse Deborah Chow en de onbekende regisseur Rick Famuyiwa nemen één of meerdere afleveringen voor hun rekening. De meest opvallende namen zijn echter Taika Waititi, bekend van de knotsgekke Marvel-film Thor:Ragnarok, en actrice Bryce Dallas Howard. Zij maakt hiermee haar regiedebuut, terwijl haar vader Ron Howard onlangs nog ‘Solo: A Star Wars Story’ regisseerde. Je zou bijna zeggen dat Ron een dealtje heeft gesloten in de trant van “Ik wil best die film voor jullie doen, als mijn dochter daarna ook bij jullie mag komen regisseren”. Al het cynisme terzijde: we weten al dat Bryce minstens zo veel acteertalent heeft als haar pa, dus dan zal het met dat regisseren ook vast wel goed komen.

Voor de fans gaat ‘The Mandalorian’ ook een fijne troostprijs worden voor de Boba Fett-film, die door Lucasfilm gecanceld werd na het tegenvallend succes van ‘Solo: A Star Wars Story’. ‘The Mandalorian’ moet volgend jaar dé grote titel worden voor Disney’s eigen streamingservice. Wij kunnen alvast niet wachten!

Lees verder