Deze films en series verschijnen in de eerste helft van oktober op Netflix!

Veronica Superguide logo
Deze films en series verschijnen in de eerste helft van oktober op Netflix!

Deze films en series verschijnen in de eerste helft van oktober op Netflix!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Nieuwe maand, nieuwe content! In de eerste helft van oktober schotelt Netflix ons weer verse films en series voor. Wij pikken de pareltjes er voor je uit.

Films

Hunt for the Wilderpeople

Een eigenzinnige film van de minstens zo eigenzinnige regisseur Taika Waititi. Je kent 'em nu vooral van Thor: Ragnarok maar Hunt for the Wilderpeople (2016) is een ander beest. Het verhaal speelt zich af in Nieuw--Zeeland, waar een rebels jochie samen met zijn pleegouder de wildernis in vlucht. Extreem grappig en af en toe gevoelig. 

Hunt for the Wilderpeople zie je vanaf 1 oktober op Netflix.     

Operation Finale

Een onvervalste thriller met Ben Kingsley als de bekende nazi-oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann, één van de aanstichters van de Holocaust. Star Wars-ster Oscar Isaac speelt geheimagent Peter Malkin, degene die hem gaat neerhalen. Wie tijdens geschiedenisles niet uit zijn neus zat te eten, weet hoe dit heftige verhaal gaat aflopen. 

Operation Finale staat vanaf 3 oktober op Netflix. 

Apostle

Dé grote Netflix-filmrelease van deze maand is ongetwijfeld Apostle, een horror-Original. We zitten nog steeds een beetje te trillen na die bizarre trailer. Thomas Richardson (Dan Stevens) reist af naar een vaag eiland waar hij probeert om zusje Andrea (Lucy Boynton) bij een gevaarlijke sekte weg te halen. Profeet Malcolm (Michael Sheen), sekteleider, blijkt een nogal enge man te zijn die er bloederige martelingen op nahoudt. Niet voor tere zieltjes dus!

Apostle verschijnt op 12 oktober op Netflix.     

Series

Big Mouth

Bereid je voor op een heleboel nieuwe piemelgrappen! Big Mouth keert namelijk terug voor seizoen 2. De gevierde animatiereeks over pubertje Andrew (John Mulaney) en zijn 'hormoonmonster' met piemelneus (Nick Kroll) werd vrij goed ontvangen. Natuurlijk: de show klinkt nogal kinderachtig, maar vertelt ook verhalen over de emotionele en serieuze kant van pubereren.

Big Mouth seizoen 2 kun je vanaf 5 oktober bingen.

Élite

La Casa De Papel heeft de deur voor Spaanstalige-series op Netflix wagenwijd opengezet. Élite lijkt, met zijn Gossip Girl-sfeertje, een nieuwe hit. De show speelt zich af op een prestigieuze, peperdure school. Na een aardbeving op een andere, minder fancy school, komen er enkele 'gewone' tieners naar de school voor rijke tatta's, Las Encinas. Rijke kakkers en arme stakkers; die combinatie loopt natuurlijk niet lekker. Een van de leerlingen wordt vermoordt en de scholieren proberen uit te zoeken wie het gedaan heeft. 

Elite, met enkele La Casa De Papel-acteurs, staat vanaf 5 oktober op Netflix. 

The Haunting of Hill House

Enge kids, creepy huis, ingewikkelde familie-geschiedenis; The Haunting of Hill House heeft alles in zich om een prima horror-show te worden. Hollandse trots Michiel Huisman speelt een belangrijke familielid, die - net als zijn broers en zussen - getraumatiseerd is door dat enge huis op de heuvel. De serie speelt met verschillende tijdlijnen en lijkt vooral een psychologische mindfuck te worden. De eerste recensies zijn vrij positief dus dat belooft wat! 

12 oktober is het zover: dan staat The Haunting of Hill House op Netflix. 

Wekelijks

Riverdale

Heb jij Archie en zijn posse ook zo gemist? Je hoeft niet zo heel lang meer te wachten! Riverdale keert namelijk al op 11 oktober terug. Helaas moet je vanaf dan steeds een weekje wachten op een nieuwe aflevering. Maar goed: de eerste trailer belooft weer een hoop over-the-top mysterie, drama en seksuele spanning. Zoals je gewend bent dus!

Benieuwd of je vorige maand nog iets hebt gemist? Deze films en series kwamen de afgelopen twee weken op Netflix.

Lees verder