Lieve help! Netflix toont ijzingwekkende trailer voor Apostle

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lieve help! Netflix toont ijzingwekkende trailer voor Apostle

Lieve help! Netflix toont ijzingwekkende trailer voor Apostle

|
|

Laatste update:

Sommige horrorfilms maken je op een subtiele manier bang. De angst bouwt langzaam op, en de verschrikkingen worden geïmpliceerd, terwijl je bijna niets engs ziet. Apostle, van de makers van The Raid, is... niet zo’n soort horrorfilm! Lieve help!

Dan Stevens (Legion, Downton Abbey, Beauty And The Beast) speelt de gekwelde Thomas Richardson. Hij reist af naar een eiland, om zijn zusje Andrea (Lucy Boynton) bij een vage sekte weg te halen.

Dat wordt nog een lastig verhaal: de ‘profeet’ Malcolm (Michael Sheen) runt geen ‘peace and happiness’-commune, maar een keiharde religieuze cultus. Ongehoorzaamheid wordt bestraft met de meest bizarre, bloederige martelingen. Let op: de trailer is niet voor tere zielen!

Malcolm en zijn club zeloten lijken ons geen mensen die je boos wil maken! Richardson moet onopvallend een uitweg zien te vinden, of de gevolgen zijn verschrikkelijk.

Wicker Man

Op het eerste gezicht lijkt Apostle op een bizar gewelddadige versie van The Wicker Man (het origineel, niet de kermisversie met Nic ‘The Bees’ Cage). Dat is niet verwonderlijk: de film is geschreven en geregisseerd door Gareth Evans, die eerder verantwoordelijk was voor de keiharde actiefilm The Raid en de sequel (met een van de beste gevechten aller tijden!).

Vaak loopt het met de hoofdpersonen in dit soort films niet best af, maar laten we hoop houden… We kunnen het niet aan om Mr. Crawley gemangeld/gevierendeeld/levend verbrand te zien worden!

Apostle is vanaf 12 oktober te zien op Netflix. In het kader van de Superguide-nazorg check je hier de trailer van Mary Poppins Returns.

Lees verder