Adolf Eichmann in nazi-uniform in Netflix film Operation Finale

Veronica Superguide logo
Adolf Eichmann in nazi-uniform in Netflix film Operation Finale

Trailer voor Nazi-thriller ‘Operation Finale’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Netflix heeft de Nederlands ondertitelde trailer vrijgegeven voor de thriller ‘Operation Finale’, over de jacht op de gevreesde oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann. Deze schurk wordt gespeeld door Sir Ben Kingsley (met zijn Indische roots een opmerkelijke keuze om zo'n Arische Nazi te spelen), terwijl Oscar Isaac de Israëlische geheim agent speelt die hem op de hielen zit.

Grootscheepse klopjacht

Eichmann was één van de hoofdschuldigen die de Holocaust in gang hebben gezet. Deze ‘Obersturmbannführer’ had de verantwoordelijkheid over alle gevangenentransporten naar de concentratiekampen. Zoals veel Nazi's vluchtte hij na de Tweede Wereldoorlog naar Zuid-Amerika, naar Argentinië om precies te zijn. Als de Israëlische Geheime Dienst in 1960 de locatie van deze voortvluchtige massamoordenaar op het spoor komt, krijgt agent Peter Malkin (Isaac) de leiding over een grootscheepse klopjacht.

Afloop bekend, maar toch spannend

Iedereen die op de middelbare school bij geschiedenis een beetje heeft opgelet weet natuurlijk al hoe dit verhaal afloopt. Ondanks dat de afloop al bekend is belooft Operation Finale toch zenuwslopend spannend te worden. Hier krijgen we immers te zien hoe ze deze schoft hebben gepakt, en dan nog met zo’n topcast ook. In Amerika kwam de film in augustus in de bioscopen uit, hier in Europa verschijnt 'ie rechtstreeks op Netflix. En snel ook, deze thriller is vanaf woensdag 03 oktober al te zien!

Lees verder