Vijf redenen waarom de Boba Fett film wél gaaf wordt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vijf redenen waarom de Boba Fett film wél gaaf wordt

Vijf redenen waarom de Boba Fett film wél gaaf wordt

|
|

Laatste update:

Toen vrijdag bekend werd dat regisseur James Mangold een Star Wars spin-off film rond premiejager Boba Fett gaat maken, waren de meningen verdeeld. Zowel hier op de redactie als in de facebook-comments liepen de reacties uiteen van compleet euforisch tot nogal negatief. Hoog tijd om uit te leggen aan de doemdenkers waarom deze Boba Fett film wel eens de allerbeste Star Wars spin-off kan gaan worden.

1. Dit is de film waar de diehard-fans op wachten

Bij het grote publiek is Boba Fett niet zo'n bekende naam als Darth Vader of Luke Skywalker. Op zich begrijpelijk, aangezien de beruchte bounty hunter in zowel The Empire Strikes Back als in The Return of the Jedi maar een kleine rol heeft. Maar voor Star Wars-fans is Boba Fett al jaren een cultheld. Ondanks de kleine rol is het personage namelijk van cruciaal belang in het verhaal: in The Empire Strikes Back is het Boba Fett die de Millennium Falcon volgt naar Bespin, de stad in de wolken. Daarmee geeft hij aan Darth Vader de locatie van Han & Leia prijs, en als dank hiervoor mag hij vervolgens een ingevroren Han Solo ontvoeren naar Jabba the Hutt.
Vijf redenen waarom de Boba Fett film wél gaaf wordt

2. Bounty Hunters

Een film over de beroemdste bounty hunter uit het Star Wars-universum zal vast ook wat van zijn collega's aan bod laten komen. En tot nu toe zagen we die alleen in één tot de verbeelding sprekende scène uit The Empire Strikes Back. Boba Fett luistert hier samen met zijn mede-premiejagers Bossk, IG-88, Zuckuss, 4Lom en Dengar naar instructies van Darth Vader. Inmiddels zijn er in boeken en comics allerlei achtergrondverhalen bedacht voor deze personages, maar dit soort kleurrijke karakters komen het best tot hun recht op een bioscoopscherm.

3. Deze spin-off wordt rauwer

Wie Solo: A Star Wars Story iets te tam vond, die zal opgelucht zijn dat deze spin-off rauwer belooft te worden. Boba Fett deinst namelijk nergens voor terug. Darth Vader zegt in The Empire Strikes Back uitdrukkelijk tegen hem “No Disintegrations”, wat aangeeft dat de premiejager normaal zijn tegenstanders letterlijk verpulvert met zijn blaster. Ook is hij roekeloos: als Leia Organa in Return of the Jedi dreigt het hele paleis van Jabba The Hutt op te blazen met een granaat, duikt bijna iedereen weg. Alleen Boba Fett trekt als enige meteen zijn wapen. Dat belooft dus stevige actie.

4. Regisseur James Mangold

Als je als Lucasfilm een regisseur zoekt voor een Star Wars-film met een randje, wie kies je dan? Nou, bijvoorbeeld de regisseur van Logan, de meest troosteloze en rauwe comic book-film tot nu toe. Het bericht dat James Mangold de regie voor deze Boba Fett-film op zich neemt is dus geruststellend, want deze filmmaker levert al meer dan 20 jaar sterke films af. Naast Logan maakte hij ook onder meer de Johnny Cash-biopic Walk The Line en de western 3:10 to Yuma. Ook wist hij als één van de weinige regisseurs een fenomenale acteerprestatie uit Sylvester Stallone te persen in het misdaaddrama Copland. Een van zijn weinige misstappen was het zoetsappige Kate & Leopold, maar hierbij leerde hij wel ene Hugh Jackman kennen. En we weten waar hun samenwerking toe heeft geleid.

5. Een stoere Maori in de hoofdrol

Jarenlang was het achtergrondverhaal van Boba Fett een mysterie. Maar in Episode II: Attack of the Clones legde George Lucas uit dat de gevreesde bounty hunter de zoon is van een al net zo geduchte premiejager genaamd Jango Fett. Deze werd gespeeld door Maori-acteur Temuera Morrison. Tot deze rol was Morrison vooral bekend als “Jake The Muss”, de beresterke zatlap met losse handjes uit het keiharde drama Once Were Warriors.

In Attack of the Clones loopt een jonge Boba Fett rond gespeeld door de eveneens Nieuw Zeelandse Daniel Logan. Of Mangold nou opnieuw Morrison wil casten of dat Daniel Logan inmiddels oud genoeg is om weer Boba Fett te spelen, met deze achtergrond moeten ze sowieso voor een stoere Maori gaan. Mocht Temuera Morrison met zijn 57 jaar te oud geacht worden dan is de negen jaar jongere Manu Bennett uit Arrow wellicht een goed alternatief?

Voorpret

Het zal nog een paar jaar duren voor de Star Wars spin-off rond Boba Fett er is, maar bij wijze van voorpret kunnen we al naar deze knap gemaakte fan-trailer uit 2015 kijken, waaruit blijkt dat Boba Fett helemaal niet is verslonden door de Sarlacc.

Lees verder