Boba Fett

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Boba Fett

Boba Fett: Star Wars’ beroemdste bounty hunter krijgt eigen film

|
|

Laatste update:

De geruchten over een film met de beruchte premiejager Boba Fett zongen al een tijdje rond. Nu is het definitief! Fett krijgt een eigen spin-off-film, gemaakt door Logan-regisseur James Mangold!

Mangold schrijft het verhaal voor de film, en neemt plaats op de regisseursstoel. Mangold werkte eerder aan Walk The Line, Girl, Interrupted én Logan, de grimmige afscheidsfilm van Hugh Jackman als Wolverine.

Fett cool

Boba Fett maakte zijn debuut in The Empire Strikes Back (we tellen de Star Wars Holiday Special even niet mee). De premiejager werd door zijn coole pak al snel een publiekslieveling, hoewel hij eigenlijk niets deed in de film. Pas in Return Of The Jedi kwam Boba Fett in actie. Ondanks zijn bikkelharde uiterlijk en reputatie werd hij op knullige wijze verslagen door Han Solo, die op dat moment niet eens kon zien.

Het mysterie van Boba Fett speelde een bijrol in de prequel-trilogie. De man achter het masker was een jonge kloon van premiejager Jango Fett (Temuera Jackson). Nadat Jango onthoofd werd door Mace Windu (Samuel L. Jackson) zwoer de jonge Boba wraak.

Fett had nog een rol in de animatieserie The Clone Wars, waarin hij een bomaanslag pleegt op een ruimteschip met Mace Windu aan boord. Volgens eerdere geruchten zou een Boba Fett-film zich afspelen tussen A New Hope en The Empire Strikes Back, óf tussen Empire en Return Of The Jedi. Of dat nog steeds geldt is onbekend: de premiejager kan in theorie overal opduiken, zelfs ná Return Of The Jedi.

Spin-off maalstroom

Het nieuws komt niet helemaal als een verrassing. Geruchten over een Boba Fett-film gaan al jarenlang rond, en recent lijkt er eindelijk ook weer schot te zitten in een film over jedi-meester Obi-Wan Kenobi. Naar verluidt verschijnt deze in de kerstperiode van 2020

Onder de noemer ‘Star Wars Story’ verschenen eerder de spin-offs Rogue One, over de spionnen die de bouwtekeningen van de Death Star pikken, én natuurlijk Solo. De avonturen van de jonge ruimtepiraat zijn nu te zien in de bioscoop. Kan hoofdrolspeler Alden Ehrenreich ons Harrison Ford, de ‘classic’ Han Solo, doen vergeten?

Voorlopig komt er nog geen einde aan de stroom Star Wars-films. Boba Fett en Obi-Wan krijgen er een; Episode IX verschijnt eind 2019; Rian Johnson maakt een gloednieuwe trilogie én de makers van Game Of Thrones gaan met de space opera aan de slag.

Lees verder