Makers hitserie Game Of Thrones gaan Star Wars-films schrijven en produceren

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Makers hitserie Game Of Thrones gaan Star Wars-films schrijven en produceren

Makers hitserie Game Of Thrones gaan Star Wars-films schrijven en produceren

|
|

Laatste update:

Er wordt hard gewerkt aan het laatste seizoen Game Of Thrones, maar de makers van de serie hebben al een leuk projectje in het vooruitzicht! Daniel Weiss en David Bernioff ruilen Westeros in voor ‘a galaxy far, far away’! Inderdaad: ze gaan nieuwe Star Wars-films schrijven én produceren!

Het duo verklaart al sinds 1977 fan te zijn van Star Wars, en ze kunnen ‘niet wachten om te beginnen, zodra het laatste seizoen Game Of Thrones is afgerond.’ Disney werd naar eigen zeggen benaderd door Weiss en Benioff, met ideeën voor een filmserie. ‘Serie’ wijst op meerdere delen, maar of het ook om een trilogie gaat is nog onbekend.

The Old Republic?

De nieuwe films staan los van de trilogie die wordt afgetrapt door The Last Jedi-regisseur Rian Johnson. Over het verhaal van de nieuwe Star Wars-films is nog niets bekend. Het project van Weiss en Benioff richt zich op ‘een bepaalde periode uit de Star Wars-geschiedenis.’ 

Sommige fans hopen dat het gaat om de ‘Old Republic’, een setting die in verschillende boeken en games is neergezet, en lang vóór de strijd tussen de rebellen en de Empire speelt. Het zou kunnen, maar op dit moment is er helaas nog weinig over te zeggen.

Star Wars is coming

De komende jaren zitten al ramvol met nieuwe Star Wars-films. Episode IX, het laatste deel in de derde trilogie, verschijnt in mei 2019. Daarna begint Rian Johnson met een nieuwe trilogie, zonder de Skywalkers. Weiss en Bernioff voegen daar dus minstens nog twee films aan toe. Ergens tussendoor verschijnen misschien nog films over de mysterieuze premiejager Boba Fett en jedi-meester Obi-Wan Kenobi.

Als eerste verschijnt op 23 mei nog Solo: A Star Wars Story in de bioscoop. Deze film gaat over de avonturen van de jonge smokkelaar Han Solo. Hier zie je de eerste trailer.

Het laatste seizoen Game Of Thrones betekent trouwens niet dat we Westeros niet meer terugzien. HBO heeft al meerdere prequels voor de fantasyserie in de steigers staan.

Lees verder